Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Colau demana excloure Israel del MWC i insta Collboni a "suspendre relacions" amb les autoritats del país

Per
Cafè d'idees - Ada Colau demana a GSMA que exclogui Israel del MWC

La presidenta del grup municipal de Barcelona En Comú i exalcaldessa de la ciutat, Ada Colau, critica que el Festival d'Eurovisió o el Mobile World Congress no hagin vetat a Israel per l'ofensiva a Gaza, com van fer amb Rússia per la invasió d'Ucraïna: "Que les nostres institucions no vagin a saludar a la visita protocol·lària". En aquest sentit, l'exalcaldessa ha demanat a l'organització del congrés, la GSMA, que no normalitzar el conflicte a Gaza i demana que s'aturi el genocidi: "Tot el sistema de drets humans està en joc. Portem milers de víctimes innocents".

Colau ha assegurat que reclamarà formalment a Jaume Collboni que s'abstingui de saludar als representants d'Israel al Mobile i demana a la Generalitat "suspendre relacions" amb l'Estat Hebreu i al govern d'Espanya li reclama deixar de comprar tecnologia: "Nosaltres ja vam suspendre relacions. Cal dir a Israel que s'ha acabat perquè afecta la població palestina, però afecta a tota la humanitat".

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Colau també demana al govern espanyol que pressioni perquè Israel no participi en el festival d'Eurovisió.

Sense cap proposta de Collboni "en ferm"

Colau reconeix una trobada amb l'actual alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la qual li va transmetre que la primera opció era un tripartit d'esquerres i afegeix que es tornaran a reunir "aquests dies": "Nosaltres plena disponibilitat, però no ens han fet una oferta en ferm". La presidenta del grup municipal de Barcelona En Comú sí que descarta donar suport des de fora a un govern PSC-ERC a Barcelona: "No entenc quina seria la justificació".

L'exalcaldessa nega que ella sigui l'obstacle per formar un govern d'esquerres a la ciutat i afirma que mai ningú ho ha plantejat ni públicament ni privadament: "Tinc una altra teoria. Hem fet moltíssimes coses contra l'especulació, els pisos turístics. Ha tocat algunes elits de la ciutat, que estan incòmodes. N'hi ha que pressionen perquè no estem al govern".

Colau retreu al govern de Collboni que hagi augmentat la delinqüència, que no ha impulsat cap projecte per estar en minoria i li retreu desnonaments com el de Blanca: "Algú a l'Ajuntament hauria d'haver aportat les garanties i es va frenar. No hauria d'haver passat".

Colau: "Podria ser ministra ara mateix"

La presidenta del grup municipal de Barcelona En Comú diu que no és una política professional i que no busca càrrecs i afegeix que si volgués, seria ministra o encapçalaria la candidatura Europea: "Podria ser ministra ara mateix o encapçalar les europees i tenir un bon càrrec ben remunerat. No he vingut a la política per acumular càrrecs".

Colau dona suport als pagesos

Colau dona ple suport a les mobilitzacions dels pagesos i alerta que la ultradreta ha intentat infiltrar-se en el moviment si bé, descarta que pugui passar a Catalunya. L'exedit recorda que des de l'ajuntament va impulsar una estratègia de consum responsable i facilitar l'accés a productes de proximitat a mercats i a Mercabarna. Colau reclama una reforma dels ajuts de la política agrària comunitària: "Hi ha unes polítiques europees que fan que el 20 % grans agricultors, reben el 80 % dels ajuts i no arriben als petits, als que necessitem, hi ha un problema estructural greu".