Enlaces accesibilidad
Cinema

5 pel·lícules en català per veure aquestes vacances de Nadal!

Per

5 pel·lícules en català de franc!
5 pel·lícules en català de franc!

Arriben les vacances de Nadal i amb elles el temps de desconnexió i oci que molts necessiten. Estirar-se al sofà amb una manteta i un cafè o una xocolata calenta és típic durant aquesta època, i per això RTVE Catalunya ha recopilat cinc pel·lícules ideals i de gèneres variats per veure durant aquesta època. T'animes? Descarrega't l'app RTVE Play de franc i sense subscripcions.

1. Barcelona, nit d'hivern

Barcelona. Durant la màgica Nit de Reis, divertits i commovedors personatges viuen històries d'amor romàntiques, eixelebrades i a vegades, agredolces. Si vols veure aquesta pel·lícula en català, només has de clicar a l'opció 'versió original'. Un clàssic ideal per aquestes festes!

2. L'informe Auschwitz

Aquesta pel·lícula narra la història de Freddy i Walter, dos joves jueus eslovacs que van ser deportats a Auschwitz en 1942. El 10 d'abril de 1944, després d'una planificació meticulosa i amb l'ajuda i la resistència dels seus reclusos, aconsegueixen escapar. Demacrats i ferits, travessen les muntanyes de retorn a Eslovàquia per trobar-se amb la resistència i la Creu Roja i recopilen un informe detallat sobre el genocidi en el camp.

3. Instint maternal

Si ets més amant dels thrillers, aquesta és la teva! Alice i Céline són dues amigues a les quals uneix una relació molt especial. Viuen amb les seves famílies als afores de Brussel·les en els anys 60. Els seus fills, Théo i Maxime, han crescut junts i són com germans. Malgrat aquesta convivència idíl·lica, una tragèdia canvia radicalment les seves vides i les seves respectives famílies. A partir d'aquest moment, la seva relació comença a enfonsar-se.

4. Girl

Lara és una jove transgènere de 15 anys que aspira a ser una ballarina professional, es muda amb el seu pare, Mathias, i el seu germà per formar-se en una prestigiosa acadèmia de dansa. S'ha sotmès a una teràpia de reemplaçament hormonal i es prepara per a una cirurgia de reassignació de sexe, però se sent frustrada pel progrés lent del tractament. A l'escola, es tapa el seu penis amb cinta adhesiva durant les pràctiques de ballet i experimenta l'assetjament de les seves companyes de classe.

5. Pa negre

Durant els durs anys de la postguerra, en una zona rural de Catalunya, un nen anomenat Andreu, la família del qual pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia en el bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats sospiten del seu pare, però Andreu intenta trobar al culpable. En aquestes circumstàncies, es produeix en Andreu el despertar d'una consciència moral que s'oposa a la mentida com a instrument del món dels adults.