Enlaces accesibilidad
Història

A Catalunya hi ha pobles amb noms islàmics

  • A Catalunya hi ha al voltant de 950 municipis, alguns amb noms islàmics
  • Un 12% dels pobles catalans tenen nom catòlic

Per
A Catalunya hi ha pobles amb noms islàmics
Hi ha pobles a Catalunya que tenen noms islàmics

A la comunitat autònoma de Catalunya hi ha al voltant d’uns 950 municipis. Tots ells estan batejats amb diferents noms, uns de més curiosos i estranys, i d’altres de més clàssics i relacionats amb la religió.

Per exemple alguns pobles gironins amb noms curiosos són: La Pera, Casavells, Matajudaica, Jafre, Ultramort, Quart, Paralavà, Espolla o Albons.

Un 12% d’ells, en canvi, tenen nom catòlic de sant o de santa. Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat… són alguns exemples. La veritat que, en aquest cas, no van ser massa originals a l’hora de posar noms.

Per equilibrar una mica la balança, a Catalunya també hi ha pobles amb noms islàmics. Per exemple, la Pobla de Mafumet, al Tarragonès. I que vol dir “Mafumet”? “Mafumet” és la forma catalana antiga de dir “Mohammed”, nom que és una variant de “Mahoma”, el profeta de l’Islam.

Per descobrir més curiositats sobre Catalunya i els seus pobles recupera el programa ‘Déu n’hi do’ amb la Shalana a RTVE Play Catalunya.