Enlaces accesibilidad
Jardineria

Testos d'autoreg: com mantenir les plantes hidratades constantment

  • Els testos d’autoreg emmagatzemen aigua per mantenir ben hidratades les plantes
  • Amb aquests recipients s’optimitza l’aigua i es rega amb menys freqüència

Per
Va de Verd - Testos

Has de marxar uns dies de casa i et preocupa com mantenir les teves plantes ben hidratades? Per sort, la indústria de la floricultura i l'horticultura ho ha inventat tot, o gairebé tot, per fer més fàcil cuidar-les. Clara Redondo, @plantitiscronica a Instagram i autora del llibre 'Hogar, verde hogar', repassa al programa 'Va de Verd' quins tipus de testos d’autoreg hi ha i quins li criden més l’atenció.

Els beneficis de l’autoreg

Els testos d’autoreg poden salvar algunes plantes o ajudar-les a mantenir-les ben hidratades si durant uns dies no es poden regar, ja que emmagatzemen l’aigua i fan que no s’hagin d’irrigar amb gran freqüència. De fet, aquests testos tenen espai per mantenir les plantes amb aigua fins a deu dies.

Mètodes d’autoreg

Hi ha moltes tipologies d’autoreg que s’adapten a diferents tipus de verd i les seves necessitats. Alguns tenen un dipòsit que s'ha d'omplir d'aigua i la planta va bevent segons necessita. Altres tenen un cordill que està en contacte tant amb el dipòsit com amb el fons del test, directament amb la terra. A través d’un connector que està en contacte amb les capil·laritats de la planta, les arrels van absorbint l'aigua a poc a poc.

Un test d'autorreg

Un test d'autorreg RTVE Catalunya

Gastar menys aigua

Aquest tipus de testos ajuden a estalviar aigua, ja que les plantes van xuclant al seu ritme i, per tant, s’ha de regar amb menys freqüència. També cal tenir en compte, però, que a vegades cal deixar un temps entre que es buida el dipòsit i es torna a omplir perquè algunes plantes requereixen estar seques entre regs. De testos d’autoreg hi ha de moltes mides, materials i mecanismes. Segur que hi ha un perfecte per a cada planta de casa.