Enlaces accesibilidad
Vocabulari

Quina és la millor manera de dir "practicar sexe" en català?

  • "Fer sexe" és una traducció literal de "to have sex"
  • "Fer l'amor" és l'expressió escollida pels més romàntics

Per
Practicar sexe en català
La Shalana explica com dir correctament l'acció de fer l'acte sexual

El sexe (relacions sexuals) entre dues persones no es fa ni es té. De sexe en tenim de naixement.“Fer sexe” o “tenir sexe” són traduccions literals de l’anglès “to have sex” i cap de les dues expressions és correcte. I com se li diu a l’acte sexual en català?

Practicar sexe es pot dir, tot i que sigui més formal que fer-ho, sucar, cardar, pitjar, boixar, muntar, xinar, folgar, follar, cardar, catxar, rostollarCol·loquialment, cadascú pot optar pel mot que trobi més natural, segons la variant dialectal.

Els verbs més habituals són cardar i follar… Per a alguns parlants, cardar resulta massa exòtic i dialectal, mentre que per a altres follar és un castellanisme massa estès i té uns matisos un pèl violents. Cardar significa pentinar la llana amb l’instrument anomenat “carda”. Follar, en canvi, vol dir prémer, aixafar, trepitjant, sobretot els raïms. Follar s’està menjant la variació dialectal, però també surt al diccionari normatiu per dir ‘fer l’acte sexual’. I fer l’amor seria l'opció pels més romàntics.

Recupera el programa ‘Déu n’hi do’ amb la Shalana a RTVE Play Catalunya.