Enlaces accesibilidad
Terminologia

El significat d'un boc, un ermini i una daina

Per
Què és un borinot, una daina o un boc?
La Shalana posa a prova a la gent del carrer

Quan ets petit les primeres coses que estudies a l’escola són els números, els colors, l’alfabet, els animals… Però fins quan s'aprofundeix? Els catalans saben, per exemple, com es diuen tots els animals de la terra en català?

"Perro", "gato", "pato"... De segur que l’equivalent d’aquests mots en català el sap la majoria: "gos", "gat" i "ànec". Però què és una daina? I un boc? I un ermini? I un borinot? La Shalana, la presentadora del programa 'Déu n'hi do', ho ha preguntat al carrer i molts han quedat sorpresos. Una daina és una espècie de cérvol nativa de les zones més desèrtiques de l’àrea mediterrània. Un boc és el mascle de la cabra i també se’l pot anomenar cabró. Un ermini és un gènere de mamífers de l’ordre dels carnívors, de la família dels mustèlids, de pelatge blan a l’hivern i vermellós a l’estiu. I un borinot és la denominació genèrica popular que s’aplica a tots els insectes que brumen, brunzeixen o borinen en volar.

Per descobrir més vocabulari com el de l’article recupera el programa ‘Déu n’hi do’ amb la Shalana a RTVE Play Catalunya.