Enlaces accesibilidad
Solidaritat

Quines són les activitats solidàries més destacades d'aquest Sant Jordi?

Per
Amics de la Gent Gran torna a les residències per Sant Jordi
Amics de la Gent Gran torna a les residències per Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi recupera al 100% el seu caire solidari. Entitats, associacions, voluntaris i ONG tornen a sortir al carrer per portar roses i llibres a aquelles persones que no poden fer-ho per iniciativa pròpia. És el cas de l'Associació Amics de la Gent Gran, que recupera la seva tradicional entrega de roses i llibres a les residències. Una activitat que no feia des de l'any 2019. L'entitat preveu regalar més de 10.000 roses i llibres i estarà present a gairebé 100 residències catalanes.

Amics de la Gent Gran torna a entregar roses a les residències | Marga Esparza

Projecte literari de Creu Roja

Creu Roja organitza el projecte 'Llegim pels nostres drets' amb l'objectiu de sensibbilitzar sobre la lectura i aconseguir 3.500 llibres per entregar-los a nens i adolescents en situació de vulnerabilitat que participen en programes d'aquesta institució a Catalunya. Creu Roja ha desenvolupat també diversos tallers de lectura, manualitats i conta-contes entre altres activitats.

Les fundacions organitzen activitats diverses

La Fundació Comtal, que treballa per a nens, adolescents i joves vulnerables i amb les seves famílies proposa la campanya 'Una rosa, una oportunitat'. L'entitat estarà present al llarg de la Diada en diferents punts de Barcelona per recaptar fons que aniran destinats a ''garantir l'educació de 159 infants i adolescents''.

Les més de 50 entitats que formen part de la Fundació Tot Raval aproparan Sant Jordi al barri del Raval de Barcelona amb diverses activitats amb l'objectiu d''enfortir els espais de convivència des d'una perspectiva intercultural per tal de promoure les cultures populars''. I la Fundació Arrels proposa regalar 'roses, llibretes o targeters d'Arrels' fets a mà per persones que viuen o han viscut al carrer per a col·laborar en l'atenció a tots els que pateixen aquesta emergència habitacional.

Càritas a ritme de cançons d'Elvis Presley

Càritas Diocesana de Barcelona tornarà a vendre roses solidàries en la seva parada habitual instal·lada a la plaça de la Catedral de la capital catalana. Allà hi haurà una actuació musical amb cançons d'amor d'Elvis Presley. A més de roses, també es posaran a la vendadiferents treballs manuals elaborats per persones ateses per Càritas.