Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum notícies a Catalunya: 14 de març de 2023 | Un incendi a l'Escarnosa de Calafell amenaça els habitatges propers

  • Un segon incendi ha cremat entre la Selva del Camp i Vilaplana, tot i que ja està controlat
  • Llibertat vigilada pels dos menors autors de l'agressió sexual al Vendrell
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Incendi a la muntanya de l'Escarnosa a Calafell aquest dimarts
Incendi a la muntanya de l'Escarnosa a Calafell aquest dimarts

L'actualitat d'aquest divendres passa per dos episodis d'incendi forestal de gran intensitat. El primer ha cremat entre la Selva del Camp i Vilaplana, que ha quedat estabilitzat cap al migdia i ha afectat prop de 20 hectàrees. El segon foc s'ha produït a l'Escarnosa de Calafell. Els Bombers han rebut l'avís a les 17:55 h i han obligat a confinar els habitatges més propers. Fins a 27 comarques d'arreu de Catalunya continuen amb el pla Alfa activat per risc d'incendi.

El jutjat d'instrucció de Tarragona ha acordat la llibertat vigilada per dos dels cinc menors que presumptament van agredir sexualment dos companys a l'hora de l'esbarjo en un institut del Vendrell.

La cistella de la compra continua disparant-se. Al febrer el preu dels aliments van seguir escalant un 14,5% respecte a l'any passat tot i la rebaixa de l'IVA. Consumidors i sindicats reclamen més mesures per contenir la inflació.

També aquest dimarts es compleixen tres anys des que el Govern va decretar l'estat d'alarma per fer front a l'explosió de casos de Covid-19. Des d'aleshores les UCI dels principals hospitals s'han buidat i el teletreball continua vigent a molts àmbits, tot i que sembla que va de baixa.

El TSJC ha tornat a jutjar l'antiga Mesa del Parlament per l'aprovació de les "lleis de desconnexió" de 2017. Tots ells s'han defensat advertint que el Tribunal Constitucional va ser "inconcret" i no podien canviar el contingut de les proposicions dels grups.

Resum notícies a Catalunya: 24 de febrer de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 22:21

    Els Bombers treballen en el flanc esquerre del foc de Calafell i han aconseguit estabilitzar el cap

     

    Els Bombers treballen en el flanc esquerre del foc de Calafell, amb molts focus secundaris, després que hagin aconseguit estabilitzar el cap. El foc està empès pel vent i ha obligat a desallotjar 11 veïns de 3 carrers de la urbanització Mas Mel, els 3 més perifèrics, on ha afectat alguna tanca i algun jardí, però cap casa. Per a la resta d'habitants d'aquest nucli i de la urbanització Bellamar, s'ha recomanat que es confinin a les seves cases. Miquel López, inspector de Bombers, ha explicat que la prioritat és evitar que cap d'aquests focus secundaris pugui arribar a nuclis habitats. El potencial de l'incendi és d'unes 70 hectàrees, una xifra que no és la preocupació principal del cos d'extinció de focs.

  • 21:45

    Desallotjats 11 veïns de la urbanització Mas Mel de Calafell per l'incendi declarat al municipi

     

    Onze veïns de la urbanització Mas Mel de Calafell han estat desallotjats per l'incendi urbà i forestal declarat al municipi a les sis de la tarda, pròxim a aquest nucli urbà i a la urbanització Bellamar. Els veïns han marxat amb els seus vehicles. El foc ha afectat tanques i jardins d'algunes cases d'aquests indrets. Els Bombers han augmentat les dotacions que treballen al foc fins a les 46. El foc afecta la muntanya de l'Escarnosa i prossegueix en direcció sud-est empès pel vent de mestral, present a la zona durant tot el dia. La flama és intensa i ha creat nombrosos focus secundaris.

  • 20:16

    L'incendi de Calafell afecta unes 13 hectàrees de superfície

     

    Els Bombers han confinat dues urbanitzacions per l'incendi urbà i forestal a Calafell, on treballen ja 35 dotacions del cos. Implica la participació de més d'una setantena d'efectius en el dispositiu, entre els quals hi ha membres del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF). Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Infocat per aquest incendi.

  • 20:01

    L'alcalde de Calafell afirma que el vent complica les tasques per controlar el foc que crema a la muntanya

     

    L'alcalde de Calafell, Ramon Ferrer, assegura que el fort vent d'avui està complicant les tasques dels Bombers per controlar el foc que crema a la zona boscosa de la muntanya de l'Escarnosa des de prop de les 18:00 h d'aquesta tarda. Els agents han hagut de confinar els habitatges propers a la zona afectada per precaució, tot i que l'alcalde assegura que, de moment, no corren perill. "Amb aquest vent és possible que el foc acabi arribant a les cases", ha dit Ferrer. I és que, segons ha dit, el focus inicial ja està controlat i extingit, però el vent ha expandit les flames cap a la zona de Mas Mel i Bellamar.

  • 19:00

    Els Bombers treballen en un incendi que crema a la zona boscosa de la muntanya l'Escarnorsa de Calafell

     

    Un incendi crema a la muntanya de l'Escarnorsa, situada al terme municipal de Calafell (Baix Penedès). Els bombers han rebut l'avís a les 17.55 h i, de moment, hi treballen 18 dotacions terrestres. Segons fonts del cos, el foc s'ha produït al carrer del Canigó. Agents de la Policia Local han desallotjat els veïns que viuen al camí de Ca Manela i els Bombers han demanat que es confini la primera línia d'habitatges pròxima a l'incendi.

     

    El foc afecta superfície urbana i massa forestal i els Bombers afirmen que la flama és intensa i que, per tant, serà difícil apagar l'incendi.

  • 18:06

    La Generalitat demana a la Moncloa celebrar una cimera política per abordar el traspàs de rodalies

     

    La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, ha plantejat per carta a la ministra de transports, Raquel Sánchez, el traspàs després de l'incident viscut a Rodalies aquest matí en què ha quedat interrompuda la circulació entre l'Estació de Sants i Castellbisbal durant 45 minuts, afectant fins a 4 línies. El Govern considera que aquesta avaria ha de ser un punt d'inflexió i reclama a l'executiu central actuar amb diligència i rigor per garantir el dret a disposar d'un servei de Rodalies fiable i de qualitat. 

  • 17:57

    ERC descarta la dimissió de Campuzano en enfront dels "escarafalls de què s'han repartit el país durant anys"

     

    La secretaria general d'ERC, Marta Vilalta, ha sortit aquest dimarts en defensa del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, després de la polèmica en un acte de precampanya del candidat republicà a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramanet, Gabriel Rufián. Campuzano es va comprometre a construir una residència al municipi si sortia escollit Rufián. Vilalta descarta la seva dimissió i ha atacat durament l'actitutd dels que ho reclamen, advertint que "s'han repartit el país durant anys

  • 17:40

    Dos detinguts a Cervera per agredir un home amb una arma blanca

     

    Els Mossos d'Esquadra van detenir entre diumenge i dilluns dos homes de 40 anys com a suposats autors d'un delicte de lesions i temptativa d'homicidi. Els fets van tenir lloc diumenge quan hi va haver l'alerta per una baralla amb ferits al carrer Duran i Sant Pere de Cervera. Hi havia un jove que tenia quatre ferides per arma blanca i va ser traslladat a l'Hospital d'Igualada. Informacions recollides per la policia local i testimonis apuntaven que hauria estat agredit per dues persones i que un d'ells havia fugit amb un vehicle. Poc després una patrulla va aturar el vehicle en qüestió a Tàrrega i van detenir al conductor. Dilluns es va detenir a Cervera la segona persona implicada.

  • 17:18

    Perimetrat l'incendi de la Selva del Camp

     

    Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d'una crema de restes vegetals mal apagada que hauria produït un efecte carbonera com a possible causa del foc que crema des d'aquest dimarts cap a dos quarts de tres de la matinada a la Selva del Camp (Baix Camp). El vent que ha bufat a la zona les darreres hores l'hauria revifat. El presumpte autor està identificat. El cos forestal també ha indicat que la superfície aproximada afectada per les flames és de 19,71 hectàrees, en un balanç que, subratlla, és provisional. 

  • 17:07

    La UAB apartarà cautelarment un catedràtic de física condemnat a un 1 i mig de presó

     

    L'home està condemnat per assetjar sexualment una estudiant de doctorat. Els fets van començar el 2016 i l'estudiant va presentar la denúncia per via judicial el 2018. L’equip de govern de la universitat, que va tenir coneixement de la sentència ahir, ha emès un comunicat on aclareix que prendrà mesures cautelars de manera urgent a partir d’ara, ja que no pot fer-ho mentre el cas és a mans de la justícia.

  • 16:47

    Els Mossos investiguen una pressumpta agressió sexual entre menors a un pati d'un institut a El Vendrell

     

    Un jutjat investiga una agressió sexual de cinc menors a dos companys a l’Institut Escola Àngel de Tobies a El Vendrell. Els nois, tres dels quals són menors de 14 anys i per tant inimputables, haurien fet tocaments a les dues víctimes, també menors. Els fets van tenir lloc el 3 de març i una setmana després, els dos menors majors de 14 anys van declarar davant de la fiscalia de menors.

     

    El jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona va resoldre la petició de mesures cautelars presentades per la fiscalia per un delicte d’agressió sexual i va acordar llibertat vigilada i la prohibició d’aproximar-se a menys de 50 metres així com la comunicació amb les víctimes per qualsevol mitjà.

  • 15:39

    El Parlament portarà a la Fiscalia la incompareixença de Pedro Sánchez a la comissió del Pegasus

     

    Nova sessió fallida de la comissió d'investigació de l'espionatge a polítics i activistes independentistes amb els programes Pegasus i Candiru del Parlament.  Avui com ja va passar fa dues setmanes cap de les 9 persones citades s'ha presentat. Entre ells ni el president del Govern, Pedro Sánchez, ni el ministre d'Interior, Grande Marlaska, ni tampoc el fiscal general de l'estat, Alvaro Garcia Ortiz. Unes noves incompareixences que la cambra catalana amb els vots d'Esquerra, Junts i la CUP portarà a la fiscalia. 

  • 15:01

    El Govern licita el projecte constructiu per soterrar el pas a nivell d'Igualada

     

     

    El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat que el Govern ha licitat aquest dimarts la redacció del projecte constructiu per poder suprimir el pas a nivell de la línia d'FGC a la ciutat d'Igualada. El projecte s'ha licitat per un import de 582.000 euros i té un termini màxim de redacció de 12 mesos. Fernàndez ha avançat que la inversió global de l'actuació serà de 31 milions d'euros i contempla la construcció d'una nova estació de tren a Igualada, que serà soterrada, així com la creació d'un espai intermodal. A més, es farà un nou aparcament soterrat per a 325 vehicles. El conseller creu que en el termini d'un any i mig podrien començar les obres.

  • 13:42

    Barcelona consolida una de cada tres terrasses extraordinàries concedides per la pandèmia

     

    De les 3.668 terrasses extraordinàries a la ciutat, se n'han pogut mantenir 1.131. D'aquestes, 474 no existien abans de la pandèmia i 657 són ampliacions. De les terrasses excepcionals, 1.550 van situar-se en espais com cordons d'aparcament, carrils de circulació i xamfrans, que es van delimitar amb elements provisionals, com blocs de formigó i pivots. D'aquestes, se'n queden 495: el consistori ha tirat endavant la col·locació de plataformes obligatòries i el desmuntatge dels elements provisionals.

  • 13:20

    Estabilitzat l'incendi forestal de vegetació a El Perelló (Baix Ebre)

     

     

    Els bombers han donat per controlat el foc al Perelló a les 13:01 h. Des que s'ha donat l'avís a les 10:45 h, hi han treballat 19 dotacions. Actualment, encara n'hi ha 14 desplaçades a la zona. 

  • 13:19

    L'Ajuntament de Barcelona compra 170 habitatges de l'empresa pública Regesa per evitar que acabin en mans privades

     

     

    Així ho ha anunciat la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, que ha explicat que es tracta de tres finques ubicades a Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris. Martín ha indicat que les tres finques que es compren ara són les darreres que hi ha a la ciutat que són titularitat de Regesa, societat de l'antic Consell Comarcal del Barcelonès i ara en procés de desinversió en mans de l’Àrea Metropolitana. L'operació, segons el consistori, suposa una inversió de 10,7 milions d'euros i és "important", ja que als habitatges els quedaven només entre 15 i 17 anys de protecció pública.

  • 13:11

    Els Mossos frustren una possible ablació a una nena de 17 mesos

     

    Els Mossos frustren el viatge a Sierra Leone d'una família de Sant Joan Despí amb una nena de 17 mesos a qui presumptament volien practicar una ablació de clítoris. La veu d'alarma la van donar des del CAP Les Planes d'aquest municipi del Baix Llobregat.

     

    La mare, originària de Sierra Leone, va explicar al personal sanitari que li agradaria que a la seva filla, de 17 mesos, li fessin l'ablació genital, tal com li havien fet a ella.  

  • 12:47

    El representant de Hard Rock figura als ‘Paradise Papers’, segons ‘La Directa’

     

    El representant del macroprojecte d'oci Hard Rock, James F. Allen, figura als ‘Paradise Papers’, segons el mitjà ‘La Directa’. Tal com revela una investigació del setmanari, una de les cares visibles dels promotors del centre és també gerent d’una societat opaca que s’inclou en aquests documents. D’altra banda, el mitjà afirma que la societat a què es va concedir la llicència del casino tarragoní és una empresa fantasma sense cap mena d’activitat des del 2011.

     

    La plataforma contrària al projecte, Aturem Hard Rock, ha carregat contra la Generalitat per haver estat “negociant” amb defraudadors fiscals i ha criticat que s’hagi concedit un permís que “contravé” les clàusules del concurs públic.

  • 12:25

    Estabilitzat l'incendi forestal entre la Selva del Camp i Vilaplana

     

    Els Bombers de la Generalitat donen per controlat el foc de vegetació que ha cremat 19,7 hectàrees al Baix Camp. L'incendi s'ha estabilitzat a les 12 del migdia, tot i que encara hi ha 19 dotacions dels bombers treballant a la zona. El primer avís de foc s'ha fet aquesta matinada a les 2:38 h i hi han treballat fins a 40 dotacions de bombers.

  • 12:16

    Lleuger ascens de la incidència de la Covid a Catalunya

     

     

    L'última actualització del Sistema d'Informació per la Vigilància d'Infeccions de Catalunya (SIVIC) ha registrat un "lleuger ascens" en la incidència de la SARS-CoV-2, tot i que es manté en nivells baixos de transmissió. Quan es compleixen 3 anys de la declaració de l'estat d'alarma per la Covid, el virus més freqüent torna a ser la grip, amb un 38% de les mostres. Més del 75% dels majors de 80 anys ja tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid i el SARS-CoV-2 representa només un 4,4% dels virus que circulen per Catalunya. 

  • 12:15

    Els exmembres de la Mesa del Parlament defensen la seva inviolabilitat davant el TSJC

     

    Els exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó han esgrimit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que estan emparats per la inviolabilitat parlamentària en el judici per presumpta desobediència que es repeteix a partir d'aquest dimarts. Els quatre acusats van exercir el seu càrrec sota el mandat de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i estan acusats d'un presumpte delicte de desobediència en tramitar resolucions i lleis relacionades amb el procés independentista i que contravenien la doctrina del Tribunal Constitucional. A l'entrada del judici els han acompanyat representants d'ERC, Junts i la CUP. 

  • 12:12

    Els Mossos detenen 5 persones en l'operatiu contra un grup criminal que introduïa haixix a Catalunya

     

    L'operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha finalitzat amb 5 detinguts i 9 escorcolls a diversos municipis del Vallès i el Maresme principalment. Han intervingut 80.000 euros en efectiu, una embarcació d'alta velocitat i 2 turismes, entre altres. 

  • 12:01

    El mercat immobiliari continua creixent malgrat donar senyals d'alentiment

     

    La compravenda d'habitatges ha començat l'any amb un augment a Catalunya del 10%, fins a fregar les 9 mil operacions. És el millor primer mes de l'any des de 2008, i deixa enrere el retrocés que el mercat va experimentar al desembre, quan les transaccions d'immobles van retrocedir un 10%.
     

  • 11:58

    Barcelona acollirà la gala de guia Michelin durant el mes de novembre

     

    Serà la segona vegada que aquesta cerimònia, en la qual es distribueixen les famoses estrelles dels restaurants. Actualment, 4 restaurants catalans tenen 3 la màxima distinció d'aquesta llista. 
     

  • 11:58

    Els Mossos investiguen una presumpta agressió sexual de 5 menors a 2 companys d'un institut d'El Vendrell

     

    Un jutjat investiga una agressió sexual de cinc menors a dos companys a l’Institut Escola Àngel de Tobies al Vendrell. Els nois, tres dels quals són menors de 14 anys i per tant inimputables, haurien fet tocaments a les dues víctimes, també menors. Els fets van tenir lloc el 3 de març i una setmana després, els dos menors majors de 14 anys van declarar davant de la fiscalia de menors.

     

     

  • 11:44

    Els preus dels aliments es disparen al febrer un 14,5% a Catalunya

     

    Al febrer la inflació s'ha situat a Catalunya en el 5,6%, tres dècimes més que al gener. Ara bé, el que més preocupa és el grup dels aliments i les begudes no alcohòliques que han seguit disparant-se prop d'un 2% tot i la rebaixa de l'IVA i ja acumulen un encariment del 14,5% respecte a fa un any.  Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística dibuixen una tendència a l'alça dels preus per segon mes consecutiu. Al conjunt de l'estat la inflació es va situar, de fet en el 6%. El que més puja: llegums, hortalisses, fruita i carn.

     

  • 11:30

    Més de 19 hectàrees cremades a l'incendi forestal entre la Selva del Camp i Vilaplana.

     

     

    El foc, que afecta també el municipi de l'Albiol, ja ha cremat entre 15 i 20 hectàrees des que s'ha donat l'avís aquesta matinada. Els bombers estan treballant amb 25 dotacions terrestres i esperen poder-lo controlar en les pròximes hores. El fort vent de mestral i la zona de difícil accés en què es troba l'incendi estan dificultant les tasques i han obligat a retirar dos mitjans aeris. A més, la urbanització de Sant Antoni-Les Obagues s'ha hagut de confinar, juntament amb algunes masies de la zona.  

  • 10:46

    Operatiu policial en marxa a l'àrea metropolitana de Barcelona contra una organització internacional que introduïa haixix

     

    Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil duen a terme aquest dimarts al matí un operatiu contra una organització criminal internacional que introduïa haixix a Catalunya. En el marc d'aquesta operació, estan fent diversos escorcolls a l'àrea metropolitana de Barcelona. Els escorcolls són a Rubí, Cerdanyola, Terrassa, Canovelles, Cabrils, Mataró i Sant Adrià de Besòs. S'han practicat diverses detencions

  • 10:16

    Barcelona consolida 1.131 terrasses extraordinàries que es van ampliar per la pandèmia



    L'Ajuntament de Barcelona ha consolidat 1.131 terrasses extraordinàries que va ampliar durant la pandèmia, 574 de les quals són en calçada i 557 en vorera, ha informat aquest dimarts en un comunicat. En concret, el consistori va concedir 3.668 terrasses extraordinàries, de les quals 2.899 van sol·licitar regularització, i finalment ha denegat 1.435 peticions, tenint en compte el compliment dels articles de l'ordenança de terrasses i les especificitats de cada districte.

  • 10:07

    Confinada una urbanització de Sant Antoni d'Obagues per l'incendi forestal.

     

     

    El foc actiu a la Selva del Camp ja ha cremat 10 hectàrees de la zona i ha obligat a tancar una urbanització a Sant Antoni d'Obagues i algunes masies dels voltants. Més de 40 dotacions de bombers estan treballant a la zona, però els serveis aeris s'han hagut de retirar per les fortes ventades. El cap operatiu dels bombers, David Borrell, ha explicat a Catalunya Informació que la situació encara no està estabilitzada, però que esperen fer-ho en les pròximes hores. 

  • 9:29

    Incendi forestal entre la Selva del Camp i Vilaplana.

     

     

    39 dotacions de bombers treballen per apagar i controlar l'incendi de vegetació que crema a la zona de Garramell, entre la Selva del Camp i Vilaplana (Baix Camp). Els Bombers han rebut l'avís aquesta matinada i des de llavors treballen per apagar el foc, que es troba en una zona de difícil accés i a contravent. Les carreteres a prop de l'incendi estan tallades des d'aquest matí per facilitar la circulació dels vehicles d'emergència.

    Foto: Arnau Martínez | ACN

  • 9:15

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | L'exministra Leire Pajín, considera que la llei de llibertat sexual era necessària i que encara hi ha marge d'acord durant el debat Parlamentari: "Hi ha marge per una solució consensuada".

     
  • 9:00

    L'IPC puja lleugerament al febrer tant a Catalunya com a Espanya.

     

     

    L'IPC augmenta lleugerament durant el mes de febrer i se situa en 5,6 % a Catalunya i en el 6 % al conjunt de l'estat, entre una i tres dècimes més que al gener. Una lleugera pujada per l'alça del preu de l'habitatge, els aliments, la roba i el calçat. En canvi, el preu del transport cau al febrer, a causa de la disminució dels preus de carburants.
     

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 14 de març d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

     
  • 8:22

    Un jutge cita a declarar la directora del CNI per Pegasus.

     

     

    L'Audiència de Barcelona ordena prendre declaració com a testimoni a la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, i l'empresa israeliana que fabrica el programari Pegasus. Ho fa atenent la petició dels republicans Josep Maria Jové i Diana Riba, que apareixien al llistat de persones espiades amb Pegasus. Els jutges volen saber si els serveis d'intel·ligència van comprar el programari i si tenien l'autorització del Tribunal Suprem per seguir les comunicacions dels dirigents d'Esquerra. 

  • 8:20

    Yolanda Díaz es reunirà amb Sánchez per desbloquejar la Llei d'Habitatge.

     

     

    La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, es reunirà amb el president, Pedro Sánchez, per avançar en l'acord definitiu de la nova Llei d'Habitatge. La líder d'Unides Podem a l'executiu ha assegurat  que hi ha data per a la trobada, però no l'ha revelat.
     

     
  • 8:15

    La caiguda del SVB reviu els fantasmes del 2008.

     

     

    La de Silicon Valley és la segona recessió bancària més important de la història dels Estats Units, i per això, inevitablement ha fet revifar els fantasmes de la crisi del 2008. Però segons els experts, la situació és molt diferent de la caiguda de Lehman Brothers, sobretot perquè el model de banca europea no està tan centrat en les companyies tecnològiques com ho estava el Silicon Valley Bank

     

     

     
  • 8:10

    Les borses mundials arrossegades pel col·lapse de Silicon Valley Bank.

     

     

    El col·lapse del banc nord-americà Silicon Valley Bank arrossega a la resta de mercats mundials. Fa uns minuts que els mercats asiàtics han tancat amb números vermells. També el mercat europeu i Wall Street van registrar pèrdues en la jornada d'ahir dilluns. Al Japó, el Nikkei ha caigut gairebé un 2 %. Una tendència generalitzada a la resta de mercats mundials. Wall Street tancava la jornada amb lleugeres pèrdues, llastrada per tots els valors financers. 

    La notícia ha agafat als ministres d'economia de la zona euro reunits a Brussel·les, en una setmana clau en la qual el Banc Europeu podria tocar, de nou, els tipus d'interès. Des d'allà han volgut enviar un missatge de tranquil·litat i han descartat un efecte contagi cap als bancs europeus.

  • 8:06

    El TSJC torna a jutjar l'antiga Mesa del Parlament per les lleis de desconnexió de 2017

     

    Els quatre exmembres de la Mesa, Anna Simó d'ERC, i Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó de Junts pel sí tornen a seure al banc dels acusats per un delicte de desobediència. El TSJC els va condemnar l'any 2020 a 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 euros de multa per permetre la tramitació de la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica. Després de recórrer la sentència al Suprem, l'alt tribunal va apreciar falta d'imparcialitat de 2 dels magistrats que els van condemnar.

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 14 de març de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.