Enlaces accesibilidad
Baixes temperatures

Barcelona desplega 134 refugis climàtics davant el temporal de fred

Per
Barcelona facilita 134 llocs públics com a refugis climàtics
Barcelona facilita 134 llocs públics com a refugis climàtics

El temporal de vent farà que la temperatura baixi en picat al llarg dels pròxims dies. Això suposarà un augment de l'ús de la calefacció. Però no tothom té aquesta opció per fer front al fred. Per això, a Barcelona ja estan en marxa els refugis climàtics per a les persones més vulnerables. En total, l'Ajuntament de Barcelona ha facilitat 134 punts desplegats per la ciutat per refugiar-se del fred.

Barcelona posa en marxa els refugis climàtics per a les persones més vulnerables

La Fàbrica del Sol, un dels refugis climàtics

La Fàbrica del Sol, situada al Passeig de Salvat Papasseit, a Barcelona, és un dels 134 punts que ha obert l'ajuntament perquè les persones vulnerables es puguin protegir del fred durant la baixada de les temperatures. A fora s'està a uns 6 o 7 graus de temperatura i a dins no es baixa dels 19 o 20 graus.

Està destinat a persones amb baixos recursos, gent gran i famílies amb nens que poden venir i refugiar-se del fred des de les 9 del matí fins a quarts de 7 de la tarda.

Ampliar la xarxa

Els refugis climàtics són equipaments municipals i espais públics com biblioteques, complexos esportius i museus. Per tant, són locals que tenen altres usos, però que també podran ser utilitzats com a espais on refugiar-se davant del descens de les temperatures. A més, el consistori té com a objectiu ampliar el nombre d'equipaments que formen part d'aquesta xarxa per tal que en un "futur pròxim" el 100% de la població pugui disposar d'un espai d'aquestes característiques a menys de cinc minuts a peu.