Enlaces accesibilidad
Innovació i recerca

Barcelona posa la primera pedra del futur complex de recerca 'Mercat del Peix'

Per
La ministra de Ciència i Innovació signa l'acord de col·laboració
La ministra de Ciència i Innovació signa l'acord de col·laboració

Barcelona ha posat la primera pedra al futur complex de recerca que s’ubicarà a l’antic Mercat del Peix de Barcelona. El nou centre, impulsat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, es destinarà a la investigació pel benestar planetari i es preveu que estigui operatiu l’any 2026. El complex comptarà amb 46.000 metres quadrats i acollirà prop de 1.200 investigadors i tres edificis: un del Barcelona Institute of Techhnology, un de la UPF i un de l’Institut de Biologia Evolutiva. El projecte, que també compta amb la col·laboració del govern espanyol i diversos centres de recerca com el BIST o el CSIC, suposarà una inversió de 104 milions d’euros.

Compte enrere per la construcció del nou complex d'investigació i d'innovació científica a Barcelona

Signatura del protocol

L'acte d'aquest dijous ha començat amb la signatura del protocol institucional per a l'impuls de l'estratègia 'Ciutadella del Coneixement', un pla de l'Ajuntament de Barcelona que busca convertir el parc de la Ciutadella i els seus entorns en un node de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a Europa. Deu institucions han signat el document, entre elles: la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el govern espanyol, la UPF, o el CSIC.

Barcelona col·loca la primera pedra del projecte del Mercat del Peix | Guillem Vives

El canvi climàtic: un repte global

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha reivindicat que el futur centre de recerca i el treball de les diferents institucions per tirar-lo endavant són una mostra que el canvi climàtic o les noves malalties 'són reptes globals que només es resoldran si es treballa de manera unida'. De la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que l'inici de les obres 'reafirmen el potencial i excel·lència de Catalunya en l'àmbit de la recerca científica'.