Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jaume Collboni no descarta governar amb Xavier Trias a Barcelona

  • El primer tinent d'Alcaldia de Barcelona creu que el president de la Generalitat està tutelat per Junqueras
  • Collboni defensa que Ada Colau no és populista: "No estaria governant amb algú que pensés que fa això"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Collboni no descarta governar amb Xavier Trias a Barcelona

El primer tinent d'Alcaldia de l'ajuntament de Barcelona i president del PSC a la ciutat, Jaume Collboni, no descarta governar amb el probable candidat de Junts per Catalunya a l'ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, malgrat considerar que Junts no es denomina un partit progressista: "Descarto bloquejar les institucions, la inestabilitat. Garanteixo la base del diàleg i l'acord".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, el candidat del PSC a la ciutat defensa un executiu municipal "d'orientació progressista". Collboni veu difícil repetir un acord com el que va permetre fer alcaldessa a Ada Colau i impedir que ho fos Ernest Maragall: "Difícilment es poden repetir aquelles conjuntures".

"Les línies vermelles les marca Oriol Junqueras"

El president de la Federació PSC Barcelona assenyala que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, treballa sota la tutela del líder d'ERC, Oriol Junqueras: "Hi ha la tàctica que li indiquen de fora del Govern, que són línies vermelles discontínues. És evident que les grans línies polítiques les marca Junqueras". Collboni diu que els socialistes catalans faran tot el possible per aprovar els pressupostos, però sense un xec en blanc: "Espanya, Catalunya i Barcelona necessiten pressupost. Hem d'afavorir la governabilitat".

Collboni rebutja que es faci "moneda de canvi" o "intercanvi de cromos" amb els pressupostos i reclama parlar i debatre sobre els continguts de les inversions. El candidat del PSC a Barcelona confia que els comptes municipals s'aprovin amb Junts i Esquerra que han permès endegar-ne la tramitació.

"Manca flexibilitat en propostes de mobilitat"

Collboni defensa la coalició amb Barcelona amb Comú a l'ajuntament de Barcelona perquè ha donat estabilitat: "El més important és solucionar problemes i donar els menys espectacles possibles". En aquest sentit, el soci de govern municipal de Colau aclareix que no es referia a l'alcaldessa quan va dir que hi ha populismes que "somien tant" que no es preocupen del dia a dia: "No estaria governant amb algú que pensés que fa això".

Sí que retreu al sector de govern de BComú manca de flexibilitat "i voler anar massa ràpid" en qüestions de mobilitat i els reclama "ser més flexible" en reformes com el de la ronda de Sant Antoni: "La mobilitat canvia. A vegades cal més sentit comú".

Defensa la regulació dels lloguers

Sobre la preocupació més gran dels barcelonins, l'habitatge sobretot pels més joves, Collboni s'ha mostrat partidari de regular els preus dels lloguers, però evitant efectes contraproduents: "Hem d'evitar que s'acabi retirant oferta del mercat". El candidat del PSC recorda que la Generalitat va voler regular-los, en un àmbit que no era de la seva competència. En aquest sentit, Collboni considera que cal "màxima solvència i seguretat jurídica".

El candidat del PSC ha assegurat que es poden fer uns 20.000 habitatges públics nous a la ciutat i diu que en aquesta legislatura se n'han ofert 2.600, lluny dels 4.000 promesos: "Venim de l'aturada. Ara hem reprès el ritme de construcció d'oferta".