Enlaces accesibilidad
Parlament

Aragonès es proposa avançar "mesura a mesura"

Per
Aragonès crida a superar "el bloqueig" dels pressupostos

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, desfà qualsevol ombra d'un avançament electoral i es planteja afrontar el que queda de legislatura avançant "mesura a mesura i projecte a projecte".

Aragonès crida a sumar per aprovar els pressupostos

Durant la seva compareixença al Parlament per donar compte de la modificació en l'estructura i la composició del Govern, ha insistit en l'aposta per intentar sumar els suports dels partits favorables al dret a decidir.

Retrets a Junts

Aragonès ha fet, una vegada més, una apel·lació directa als suports de JxCat als pressupostos i els ha instat a abandonar la "zona de confort" i les temptacions de "bloqueig i enroc". En aquest sentit, els ha retret que abandonessin les seves responsabilitats "precipitadament i amb la feina a mig fer".

Rebuig a convocar eleccions

El president català ha rebutjat la convocatòria d'eleccions advertint que "la ciutadania no es mereix veure banderoles als carrers per tirar els daus per si canvien una mica, no gaire, els resultats i algú té una altra oportunitat".

Aragonès s'ha mostrat convençut que en el Parlament ara mateix hi ha suficient majoria per a impulsar mesures com l'"escut social" enfront de la inflació, la transició ecològica, polítiques feministes i la lluita per a "acabar amb la repressió" i per a fer possible un referèndum d'autodeterminació. El president català ha preguntat a la Cambra si hi ha majoria per a aprovar "un pressupost que incorpora 3.000 milions d'euros".

Un camí transitable

Pel que fa a la resolució del "conflicte polític amb l'Estat", ha tornat a proposar un "acord de claredat", la denominada via canadenca, per a "identificar de forma compartida per tots com i quan Catalunya pot tornar a exercir el dret a decidir". Tot i que és "molt conscient que no serà fàcil" aconseguir-ho, confia que es tracta d'un "camí transitable i possible".

Els set nous consellers s'han assegut per primera vegada en la bancada del Govern en l'hemicicle, que assegura que representen el "80% dels ciutadans de Catalunya que aposten per un referèndum". Mentrestant, la presidenta de JxCat, Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament, ha seguit la compareixença des de la tribuna de convidats.