Enlaces accesibilidad
Adob plantes

Pren-te un cafè amb les teves plantes, també els agrada!

  • El youtuber Álvaro García ens prepara un fertilitzant a base de cafè
  • Aquest adob natural és molt ric en nitrogen
  • Recupera tot el contingut del programa VA DE VERD a RTVE Play Catalunya

Per
Va de Verd - Álvaro, adob de cafè

Què et sembla si comparteixes el cafè del matí amb les teves plantes? T’ho agrairan, i molt! L’Álvaro García, del canal de Youtube “Tu huerto paso a paso", ens explica com preparar un adob natural amb el pòsit del cafè.

El cafè és molt ric en cafeïna, però aquest component no és el que desperta les plantes, sinó la gran quantitat de minerals que conté. Les seves restes són una font increïble de nitrogen, potassi i fòsfor. I, a diferència dels fertilitzants sintètics, el pòsit allibera lentament aquests nutrients. Això fa que el substrat els pugui anar absorbint durant un període de temps prolongat, i ens assegurem que les plantes estiguin sanes tot l’any.

Les sobres del cafè també faran que la terra del teu jardí o dels teus testos esdevingui més esponjosa.

Per preparar-ne l’adob, tan sols has de barrejar una mida de pòsit per cada 5 mides de substrat. Ho remenes bé, i, a continuació, ja pots trasplantar la teva planta. També pots afegir directament el pòsit al test, mirant de no superar els 4-5 mm de gruix. És important no superar les dosis indicades, perquè l’excés de cafè podria acidificar el substrat.

Aquest adob natural també et servirà per foragitar algunes plagues, com formigues, cargols i llimacs. I, per si no n'hi hagués prou, també el pots agregar al teu compost: és un superaliment per als cucs, i farà que es reprodueixin més ràpidament.