Enlaces accesibilidad
Barcelona

La Mercè 2022, tot el que no et pots perdre aquest cap de setmana a Barcelona

  • La Mercè tornarà a omplir els carrers de Barcelona del 23 al 26 de setembre
  • Amb Roma com a ciutat convidada, tornen els grans escenaris i la llarga programació d'artistes culturals
  • 'Punts de vista' repassa les propostes més alternatives i multitudinàries amb Víctor Clares i Dolors Beltran

Per

La Mercè torna a obrir els carrers de Barcelona

Després de dues edicions amb restriccions per la Covid, La Mercè tornarà a omplir els carrers de Barcelona del 23 al 26 de setembre. Amb Roma com a ciutat convidada, tornaran els grans escenaris i la llarga programació d'artistes culturals.

La festivitat més tradicional comptarà amb gegants, castellers, sardanes, correfoc i l'esperat Piromusical. El teatre, la dansa i el circ ompliran la ciutat, i molts museus obriran gratuïtament les seves portes.

Tornen els concerts multitudinaris de La Mercè

Una quarantena de concerts ocuparan els diferents escenaris distribuïts per la ciutat de Barcelona amb noms com Alizzz, La Oreja de Van Gogh, Stay Homas, La Pegatina o Els Catarres. A 'Punts de vista', Víctor Clares ha repassat amb Tània Sarrias les propostes musicals més alternatives i multitudinàries.

Víctor Clares, els concerts que no et pots perdre de La Mercè 2022

Destaca a Luna Ki, una artista no binària de Barcelona que molts recordaran per haver participat al Benidorm Fest: "Jo considero que aquesta tia fa unes melodies i unes tornades molt enganxoses i crec que té molt de talent". La podreu veure divendres al Moll de la Fusta.

També valora a l'artista marroquí Issam, qui tocarà dissabte a la rambla del Raval: "A mi m'agrada molt la seva proposta. Va ser el primer cantant de trap marroquí que va arribar a deu milions de visites a YouTube i crec que serà un 'concertàs'".

D'altra banda, parla del concert de diumenge a Maria Cristina d''Habla de mi en presente': "Són un grup de tecnorrumba que barreja una mica els sintetitzadors amb els ventiladors, la rumba catalana i la música electrònica. Serà un 'concertàs', segur!" Allà també podrem trobar a Clima, Ginestà, Buhos i Stay Homas.

Propostes alternatives al Castell de Montjuïc

Dolo Beltran, a la seva secció de 'Punts Perduts', porta alternatives culturals als grans concerts multitudinaris per poder gaudir amb la família i els amics. Proposa portar-nos a un lloc que no coneix molta gent i té molt d'encant: el Castell de Montjuïc.

Allà farà un espectacle de circ Wise fools. "És un trio trapezi finlandès format per tres dones que, a part de volar, tenen molt de sentit de l'humor", afirma la Dolo. Durant tot el dia, al mateix castell podrem trobar un joc que es diu 'Juga i Juga': "Una ludoteca mòbil on podràs jugar amb jocs enormes".

A més, hi haurà una seqüela del 'Tres estrelles', l'espectacle de Tricicle. "Són un grup de teatre gestual còmic que es diu 'Hotel Flamingo' i són molt interessants de veure", reconeix la trobadora de perles.

Dolo Beltran - Punts Perduts a festes de tota la vida