Enlaces accesibilidad
Controvèrsia

Stop Concerts presentarà una denúncia pel soroll del Primavera Sound

Per
Cafè d'idees - Stop Concerts presentarà una denúncia pel soroll del Primavera Sound

Aquest cap de setmana es reprèn la segona ronda de concerts del Primavera Sound al parc del Fòrum. Un esdeveniment que preocupa a una part de la població per les molèsties que provoca als veïns després d'un primer cap de setmana que no ha estat exempt de crítiques. I és que des de la plataforma Stop Concerts han anunciat que estan preparant una denúncia perquè no poden "aguantar més".

El president de la plataforma, Enric Navarro, ha explicat en una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga que estan "resignats i decebuts" pels problemes de descans que originen els concerts i pel nivell de brutícia als carrers. Així, afirma que la pròxima setmana presentaran una denúncia en contra perquè resolgui la justícia. "Hem arribat al cap i a la fi d'aquest problema", ha dit.

Molèsties a 20 km de distància

Les queixes pel soroll han arribat inclús a Premià de Dalt, un municipi situat a 20 km del Parc. En aquest sentit, Navarro ha declarat que es tracta de "la pitjor edició del festival des de l'any 2004" quant a les molèsties pel soroll. "Ens han explicat que el Fòrum, per ser un espai tan obert, és el pitjor escenari ter tenir un concert d'aquestes característiques", ha dit.

Stop Concerts també rebutja la celebració del Primavera Sound per la massificació, els problemes de neteja i incivisme que genera la gent que acudeix als concerts. "És l'altra cara de la moneda", ha assegurat. En aquest sentit, s'ha mostrat "decebut" amb l'Ajuntament de Barcelona.

"Demanem que se'n vagin de Barcelona"

D'altra banda, Navarro també ha assegurat que estan "esperançats" per les darreres declaracions d'un dels directors del Primavera sobre que marxaran de Barcelona perquè l'Ajuntament "no els vol". La plataforma s'ha mostrat d'acord amb la possible marxa completa del festival de la ciutat, no solament un cap de setmana, i confia que es faci realitat. "Demanem que se'n vagin de Barcelona", ha insistit.