Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Els Comuns sumen ERC i la CUP per investigar els abusos a l'Església

  • La presidenta d'En Comú Podem al Parlament demana la dimissió de Laura Borràs per haver "mentit"
  • Jéssica Albiach assegura que la pròxima reunió la taula de diàleg serà abans de Setmana Santa
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Els Comuns sumen ERC i la CUP per investigar els abusos a l'Església

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, assegura que "dilluns o dimarts" presentaran  amb ERC i la CUP la proposta de la comissió d'investigació dels abusos a menors a l'Església al Parlament. En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, Jéssica Albiach defensa que aquesta comissió d'investigació "no va d'ideologies" ni "de ser catòlic o no catòlic", sinó de "drets dels humans" i de "reparació".

Albiach descarta que s'utilitzi el síndic de Greuges per investigar els abusos a menors a l'Església, com proposen els socialistes, però diuen que continuaran parlant amb ells: "Continuarem treballant per sumar al PSC".

Taula de diàleg abans de Setmana Santa

Sobre la pròxima reunió la taula de diàleg, Jéssica Albiach assegura que serà abans de Setmana Santa: "S'està treballant perquè hi hagi alguna cosa a explicar".

S'ha de parlar de la 'desjudicialització' de la política

Per resoldre la situació de l'expresident Carles Puigdemont a Bèlgica, Albiach considera que més que solucions polítiques, "s'ha de parlar de la 'desjudicialització' de la política", sense parlar en concret de Carles Puigdemont: "Més enllà dels noms concrets, hem de fer una reforma del Codi Penal".

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament, ha recordat que aquest divendres ja es produeix una reunió de la comissió bilateral entre el Govern català i espanyol per tractar de l'ingrés mínim vital o les assegurances escolars: "Estem a l'inici de la negociació, anem generant confiança en els temes que som més a prop".

"Laura Borràs ha mentit, hauria de dimitir"

La presidenta d'En Comú Podem al Parlament demana la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per haver "mentit" amb relació a les llicències per edat al Parlament de Catalunya: "Davant d'aquesta degradació de la institució de manca de transparència i confiança, crec que la presidenta hauria de dimitir". Albiach afegeix que es va haver de votar un dictamen sobre Pau Juvillà "quan ja no era diputat".

"Cada setmana ens sentim més lluny del Govern"

Sobre l'Executiu català, Jéssica Albiach ​acusa el president Pere Aragonès de "paràlisi" de manca "d'iniciativa legislativa" i "deixadesa de funcions" i recorda que l'única llei aprovada aquesta legislatura és la llei de pressupostos, gràcies al vot dels Comuns.

Sobre les relacions amb el Govern de la Generalitat i el paper dels Comuns, Albiach ha explicat com va anar la reunió d'aquest dijous amb Aragonès "amable i cordial, com no podia ser d'una altra manera" i diu que li van traslladar que cada setmana se senten "més lluny del Govern".