Enlaces accesibilidad
COVID-19

3.000 voluntaris participen en l'assaig de la vacuna d'Hipra

  • Es comprovarà la seguretat i eficàcia de la vacuna, com a dosi de reforç d'altres pautes de vacunació primàries

Per
L'Hospital Germans Trias i Pujol ha començat a inocular les primeres dosis de la vacuna d'Hipra

Comença l'última fase de proves abans de ser comercialitzada la vacuna de la farmacèutica Hipra, després que l'Agència Espanyola de Medicaments li donés llum verda el passat dimarts. 3.000 voluntaris s'inocularan el vaccí en 20 hospitals diferents. Servirà per estudiar si funciona com a dosi de reforç. Si tot va bé, es podria començar a comercialitzar el segon trimestre d'aquest any.

Els participants rebran una dosi de record d’una vacuna ja comercialitzada, o bé una dosi de la vacuna en fase d’assaig. Posteriorment, es realitzarà un seguiment d’un any als voluntaris per conèixer la seva capacitat d’immunitat vers al virus. L'Hospital Trias i Pujol de Badalona és un dels que participa en aquest estudi. L'investigador d'aquest centre, José Moltó, explica els avantatge d'aquesta vacuna: "És diferent de les que estem fent servir perquè es basa en proteïnes.  És modificable fàcilment, si aparegués una variant seria relativament senzill modificar la proteïna".

Va ser al novembre quan es va fer una crida a trobar els voluntaris, que es van haver d'acotar a persones majors d’edat que faci, com a mínim, sis mesos que hagin estat vacunats amb Pzifer.

Fase final abans de la comercialització

La vacuna de la farmacèutica de Girona, Hipra, entra ja en la fase final per poder sortir al mercat. L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat finalment aquest dimarts la tercera fase dels assajos de la vacuna, previs a la seva comercialització.

Bona vacuna contra l'òmicron

Presenta fins i tot bons resultats enfront d'òmicron

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va avançar aquest dilluns que era "qüestió d'hores" i va ressaltar que fins al moment la vacuna ha tingut "resultats molt satisfactoris" en les diferents fases de la seva recerca. "Els resultats han estat molt bons, dona una gran resposta d'immunitat enfront de la COVID-19, i presenta fins i tot bons resultats enfront d'òmicron", ha detallat.

La ministra destaca que aquesta vacuna, en estar basada en una plataforma de recombinació de diverses proteïnes, "pot anar adaptant-se a les diferents variants".