Enlaces accesibilidad
Entrevista

Laia Palau parla amb Cesc Escolà: "M'agrada centrar-me en el dia a dia"

  • En Cesc Escolà entrevista a la jugadora de bàsquet i medallista olímpica Laia Palau
  • La Laia parla de la seva carrera i els referents femenins al món de l'esport
  • Cada dilluns a les 8 del matí, un nou programa a RTVE Play

Per
Fitmés - Entrevista a Laia Palau

La Laia Palau, medallista olímpica i la jugadora amb més partits de la historia de l'Eurobasket, parla amb en Cesc Escolà a la darrera entrevista de Fitmés!

La seva carrera

En Cesc comença destacant-li a la Laia les seves impressionants 27 temporades com a professional dins el món del bàsquet femení. “No m'ho acabo de creure, no sè tu!”. “Jo tampoc!”, respon la Laia. “La veritat és que no hi vull pensar gaire, perquè quan em dius '27' penso 'mare meva!' i em canso de cop. Prefereixo quedar-me amb el dia a dia i no mirar enrere, i tampoc gaire al futur.”

La Laia també confirma les sospites del Cesc: que el bàsquet li ha tornat tot el que ella li ha donat. “He guanyat molt, que al final marca la teva carrera. Penso: també hi ha molta gent que cada dia entrena molt i no guanya, i jo he tingut molta sort. Tota aquesta força i energia que l'hi poses durant els vuit mesos de temporada, al final, té una recompensa. I també és un dels secrets de per què he estat jugant fins tan tard.”

“I ho valores sempre igual?”, pregunta en Cesc sobre els últims trofeus guanyats per la Laia. “Potser més!”, respon. “També ets més conscient del que costa. Les primeres vegades, tot és molt nou i molt emocionant. Però per a mi, segueix sent molt emocionant guanyar. Cada partit és un partit diferent, cada equip és un equip diferent... Sempre té un caràcter de novetat, i guanyar sempre és la mateixa sensació d'èxtasi.”

Els seus referents

En Cesc segueix la conversa preguntant-li a la Laia sobre els seus referents femenins a l'esport. “A veure, jo a la meva habitació tenia penjat un pòster del Michael Jordan, perquè era la època i havia de ser així! El problema que crec que tenim i hem tingut, i que espero que estiguem revertint una mica, és que hi ha hagut molt pocs referents femenins i molt poca visibilitat.”

“La gent em pregunta, i jo no sabia que es podia ser professional del bàsquet. Jo volia ser la senior del meu club. El que tu veies era allò, no sabies que hi havia moltes més coses. Espero que això hagi canviat, i jo crec que sí.”

La Laia també conversa amb el Cesc sobre els seus plans de futur quan era petita: “Vaig acabar fent educació social, però durant molts anys, el que m'hagués agradat ser és actriu. El món de la faràndula m'atrau bastant.”

“Apart del bàsquet, quins esports t'agraden?”, pregunta en Cesc tot seguit. “Ara, amb contracte, no pots fer res. Però a mi m'encanta tot allò on hi hagi una pilota, gent i organització.”

“Ara el que faig molt als estius, abans de començar les pretemporades, és anar al Pirineu. Apart de rafting, i d'escalar barrancs, m'agrada molt córrer. Pujo muntanyeta, i la baixo corrent.”

La conversa conclou i en Cesc i la Laia es disposen a entrenar, pel qual la Laia sembla tan preparada com sempre: “Estarem a l'altura!”.