Enlaces accesibilidad
Turisme rural al món

Els impressionants penya-segats blancs de l'illa de Rügen a Alemanya

  • Descobreix a 'Turisme Rural al món' per què els penya-senyats del Parc Nacional Jasmund són els més famosos d’Alemanya
  • L’artista alemany Caspar David Friedrich va pintar aquests accidents geogràfics de 160 metres d'alçada
  • A l’illa de Rügen també crida l'atenció un complex de vacances nazi, una aposta d’Adolf Hitler

Per

Penya-segats del Parc Nacional Jasmund
Penya-segats del Parc Nacional Jasmund

El paisatge que voreja una part de la costa de l’illa de Rügen (Alemanya) és impressionant. Els seus penya-segats blancs de 160 metres d'alçada et deixen bocabadat. Sembla com si un ganivet hagués tallat el terreny per crear aquests abruptes accidents geogràfics.

Penya-segats blancs a Rügen, pintura de Caspar David Friedrich

Penya-segats blancs a Rügen, pintura de Caspar David Friedrich RTVE.es

Aquesta formació cretàcica coneguda com a Wissower Klinken va crear-se fa uns 70 milions d’anys i és, sens dubte, la senya d’identitat del Parc Nacional Jasmund, que amb 30 kilòmetres quadrats és el més petit del país i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2011. Sabies que són els escarpats cretacis més grans d’Alemanya?

Fins i tot l’artista Caspar David Friedrich va quedar sorprès per aquest entorn en un viatge que va fer per la costa del mar Bàltic el 1818. El pintor va immortalitzar els penya-segats en uns dels seus famosos olis.

Recomanacions per a la visita

Des del port de Sassnitz podràs agafar un vaixell que voreja la costa i veure els penya-segats des del mar. Des dels precipicis més coneguts, els Königsstuhl, podràs observar el Mar Bàltic en tota la seva bellesa i descobrir com el bosc frondós de faigs entapissa l’illa. Si vols tenir informació de l’origen geomorfològic d’aquest territori, no et pots perdre la visita al centre d’interpretació Königsstuhl on podràs interaccionar amb l’exposició!

Un complex de vacances nazi a l’illa de Rügen

Una altre lloc coneguda a l’illa de Rügen és un complex de vacances. Es tracta d'un edifici de 4 kilòmetres i mig de llarg ideat per Adolf Hitler les famílies obreres. És una de les petjades de l’arquitectura naziconcretament a la ciutat de Prora, planificada el 1936, però que mai no es va acabar de construir. Aquest gran centre d’oci hauria comptat amb 10.000 habitacions per acollir 20.000 turistes.

Actualment, s’ha rehabilitat part de l’edifici i hi ha hotels, cafès i un museu que recorda el perquè d’aquesta construcció fallida.

Complex de vacances nazi a Prora (Alemanya)

Complex de vacances nazi a Prora (Alemanya) RTVE.es