Enlaces accesibilidad
Obrim fil

Què mengem? L'Obrim fil analitza la nostra relació amb el menjar.

  • El Santigo Segura detalla les dietes que ha fet i que l'han fet perdre fins a cinquanta-sis quilos.
  • La model Vanesa Lorenzo explica com mengen a casa seva el Carles Puyol i les seves filles petites
  • El nutricionista Marc Vergés respon a les preguntes clau sobre l'alimentació avui dia

Per
Obrim fil - Què mengem?

En els darrers temps, l’alimentació ha canviat de manera dràstica. La moda "healthy", impulsada per tota mena de personatges amb gran influència mediàtica a les xarxes socials, i la proliferació de menjar processat ha provocat que cada vegada sigui més difícil saber què mengem i quina és la manera correcta de relacionar-nos amb el menjar. A l'Obrim fil, el Xavier Sardà i l'Ana Boadas porten l'Adam Martín, la Sílvia Tarragona, el Xavier Pérez Esquerdo i l'Estel Solé per a debatre quina mena d’aliments consumim i si en realitat sabem menjar. Al programa també aporten el seu testimoni el Santiago Segura, la model Vanesa Lorenzo, l'Andrés Torres o el Xevi Verdaguer.

El director de cinema Santiago Segura ha pujat i abaixat de pes moltes vegades. Ha fet tota mena de dietes, entre elles, el dejuni intermitent. Amb aquestes dietes ha arribat a perdre cinquanta-sis quilos al llarg dels anys. Entre altres maneres d’aprimar-se, ha fet el dejuni intermitent, que consisteix a deixar de menjar durant unes setze hores al dia o, fins i tot, passar-se diversos dies sense prendre aliments sòlids. Malgrat tot, la seva relació amb el menjar encara ara com ara és problemàtica.

Un dels moments més interessants de l'Obrim fil sobre el menjar és el moment que el nutricionista Marc Vergés respon a tota una sèrie de preguntes que habitualment se solen plantejar sobre hàbits alimentaris molt comuns, però que no sol quedar clar si són o no saludables. Com ara, fer-se un suc de taronja al matí, prendre una copeta de vi durant les menjades o bé si es poden xuclar els caps de les gambes, entre d'altres:

L'Ana Boadas va entrevistar l'Hèctor Vidondo, un actor i cantant que va patir durant una època de la seva vida l'anomenat trastorn per afartament. Es tracta d'una alteració que fa menjar compulsivament, sense control. Afortunadament, l'Hèctor va aconseguir identificar el seu problema i va buscar ajuda per a superar-lo:

Obrim fil - Hèctor i el trastorn per afartament

El menjar saludable no sempre està a l'abast de totes les famílies. Ni tampoc totes les famílies, especialment si són nombroses, ho tenen fàcil per fer que els menuts mengin sa. A l'Obrim fil en va parlar l'Andrés Torres, actor i monologuista, que va explicar en clau d'humor la relació que els seus fills tenen amb l'alimentació. També va parlar del seu concepte de menjar saludable, sobretot en comparació amb el que se'n considerava abans i el que se'n considera ara:

Obrim fil - Pot menjar sa una família nombrosa?

A més, la Vanesa Lorenzo, model, mare de dues filles i parella de l’exjugador de futbol del FB Barcelona Carles Puyol, que també és una coneguda influencer a l'Instagram sobre el menjar saludable, va fer un repàs a què es menja a casa seva. I va revelar un dels secrets millor guardats: què prefereix en Carles Puyol, una botifarra amb mongetes del ganxet o bé un salmó amb quefir.