Enlaces accesibilidad
Volcà de la Palma

Cap perill davant l'arribada de diòxid de sofre a Catalunya

  • Les condicions atmosfèriques afavoriran que a Catalunya arribi diòxid de sofre del volcà de la Palma
  • No empitjorarà la qualitat de l’aire, no hi haurà repercussions sobre la salut i no deixarà pluja acida

Por

Concentracions de diòxid de sofre (SO2) | Font: Copernicus

L'erupció del volcà en la Cumbre Vieja de la Palma comporta l'emissió de prop de 10 mil tones diàries de diòxid de sofre (SO2) a l'atmosfera, segons dades de l'Instituto Volcanológico de Canárias. S'estima que la columna de fum i gasos del volcà ha assolit els quatre quilòmetres per damunt de la boca eruptiva, aquest matí de dijous.

Arribaran els gasos del volcà de la Palma a Catalunya?

Coincidint amb l'entada de la tardor, avui i els pròxims dies, la presència d'una DANA situada a l’oest, tot i que quedarà absorvida per la circulació general atmosfèrica, permetrà que a 5.500 metres d’altura tinguem vent de component sud-oest que arrencarà des de Illes Canàries.

Segons alguns models de previsió, doncs, a Catalunya arribarà diòxid de sofre, però ho farà a 5 quilòmetres d’altura. No deixarà pluja àcida, ja que els gasos no es barrejaran amb els núvols i la pluja d'avui o dissabte que es trobaran per sota dels 5.000 metres d’altura.

Fixeu-vos com en superfície, les concentracions de diòxid de sofre seran ínfimes. Per tant, no empitjorarà la qualitat de l’aire i no hi haurà repercussions sobre la salut de les persones. A tot estirar, podrem veure el cel d'un color estrany, però no cal preocupar-se.

Concentracions de diòxid de sofre (SO2) en superfície