Enlaces accesibilidad
Aeroport del Prat

Les entitats contràries al projecte d'ampliació es manifestaran el dia 19 a Barcelona

  • Veuen el projecte com un atemptat contra el medi ambient i acusen el govern català i espanyol d'actuar amb opacitat i arbitrarietat
  • La protesta comptarà amb diverses columnes procedents de diferents zones de Catalunya
  • Està previst que el Consell de Ministres aprovi el projecte a finals de setembre

Per
Les entitats contràries al projecte d'ampliació es manifestaran el dia 19 a Barcelona | SERGI BASSOLAS

Unes 300 entitats contràries a l'ampliació de l'aeroport del Prat fan una crida a participar massivament a la manifestació del 19 de setembre a Barcelona per oposar-se al projecte plantejat per AENA, que preveu allargar la pista curta envaint l'espai protegit de La Ricarda i la construcció d'una terminal satèl·lit. Les entitats denuncien "l'opacitat i l'arbitrarietat" dels governs català i espanyol i remarquen la "total absència de justificació tècnica, social, ambiental, econòmica, financera" d'un projecte que preveu una inversió d'uns 1.700 milions d'euros però consideren contrari a "l'interès general".

Les portaveus de les entitats convocants de la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport del Prat el 19 de setembre | ACN

Les portaveus de les entitats convocants de la manifestació contra l'ampliació de l'aeroport del Prat el 19 de setembre | ACN

Manifestació estàtica

La protesta es farà al carrer Tarragona, entre la Plaça Espanya i la dels Països Catalans, i estarà dividida en tres blocs que tindran com a lemes "Justícia climàtica i ambiental", "Vides Dignes", i "Defensa del Territori". Segons els organitzadors, entre els quals hi ha la plataforma Zeroport, el Sindicat de Llogateres o la Xarxa per la Justícia Climàtica, es tractarà d'una manifestació "estàtica i reivindicativa", adaptada a les limitacions que imposa l'actual context sanitari.
L'arribada dels manifestants es farà mitjançant columnes procedents de diversos punts del territori català. Una de les més destacades és la que sortirà des del Delta del Llobregat amb la participació d'entitats i veïns en direcció cap al centre de Barcelona, cap on també s'hi adreçaran altres columnes des del Maresme, els Vallesos, Osona i les comarques de Girona i Tarragona.

La CUP pressiona

Tot i les reticències expressades per Esquerra Republicana, el govern català va acordar el cap de setmana passat una posició conjunta, favorable a l'ampliació del Prat sempre que no afecti a la llacuna de la Ricarda. La majoria de forces polítiques amb representació al Parlament donen suport al projecte però la CUP avisa que la posició del Govern en qüestions com aquesta l'allunyen de l'acord d'investidura i de la possibilitat de tenir el seu suport per aprovar els pressupostos. "Amb aquestes polítiques ens hi trobaran de cara", va advertir dissabte la diputada Eulàlia Reguant.

La CUP demana la compareixença urgent del president Aragonès per explicar l'ampliació del Prat

Els cupaires consideren "urgent" que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, compareguin al Parlament per explicar "a quin acord han arribat amb l'Estat per l'ampliació del Prat i si afecta la Ricarda".

Visites al Prat

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tenen previst visitar dijous l'espai natural de la Ricarda. Ho faran a instàncies de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que pretén convidar a diferents responsables institucionals perquè coneguin de primera mà aquest espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea.

Mijoler també ha cursat invitació al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al del govern espanyol, Pedro Sánchez.

-->