Enlaces accesibilidad
Lluna de Flors

La superlluna més gran i brillant del 2021 en imatges

  • La lluna s'ha situat a 357.311 km de distància de la Terra
  • Ha estat la més gran i brillant del 2021 i coneguda com la Lluna de Flors

Per

El Temps - Imatges de la superlluna més gran i brillant de l'any

Aquesta nit hem tornar a tenir superlluna. Ara bé, a diferència de la superlluna d’abril o a la que trindrem al juny, la d’avui és la que s'ha situat més a prop de la Terra, concretament a 357.311 km de distància. Quan la Lluna assoleix el seu punt de màxim acostament a la Terra s’anomena perigeu.

Un 14% més gran i un 30% més brillant

La lluna plena més pròxima del perigeu es la lluna més gran i brillant del 2021, exactament un 14% més gran i un 30% més brillant de l’habitual. La lluna plena d'avui, també s'ha conegut com la Lluna de Flors, ja que ha coincidit amb el mes de les flors que és el maig.

L'apogeu, el punt oposat

El punt contrari, per tant el de màxima distància entre el planeta i el satèl·lit, és el que s’anomena apogeu. Llavors la distància entre la Terra i la Lluna és de més de 400.000 km.

Per què és la lluna més gran i brillant de l'any?

La 'superlluna de les flors' en imatges

anterior siguiente
17 Fotos 1 / 17 ver a toda pantalla

Els núvols han fet la guitza?

Just en el moment de la sortida de la Lluna, a dos quarts de 10 de la nit, vam tenir el cel enterbolit o variable en moltes comarques, fruit dels ruixats que van caure durant la tarda i vespre. Tot i això, els núvols van marxar ràpidament i les grans clarianes van guanyar terreny. De matinada, la lluna ha estat neta de núvols. Aquest matí, pocs minuts després de les set hores, s'ha vist pondre's per l'horitzó. El 24 de juny tornarem a tenir superlluna, serà la darrera del 2021, però no serà tan gran i brillant com la del maig.