Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Salut començarà a vacunar les persones de menys de 40 anys al juliol

  • Carmen Cabezas assegura que a partir d'aquesta edat cap avall podrien desaparèixer les franges d'edat
  • El grup de persones de 50 a 59 anys podrà rebre també la vacuna de Janssen
  • Bea Mothe (IrsiCaixa): “La solució amb les dosis d’AstraZeneca serà més de política comercial que científica"

Per
A partir dels 39 podrien desaparèixer les franges d'edat
A partir dels 39 podrien desaparèixer les franges d'edat

La vacunació de la franja d'edat dels menors de 40 anys començarà al juliol. Segons ha explicat la responsable del programa de vacunació de la covid, Carmen Cabezas, la vacunació dels 39 als 16 anys podria començar entre 3 i 4 setmanes després que la de la franja dels 40 als 50 anys.

Ara mateix les persones que ja poden demanar cita per la immunització són les d’entres 50 i 59 anys. El mes vinent, a mitjans de juny, ho podran fer els d’entre 40 i 49. També s'ha reprès la immunització d'aquelles persones de col·lectius essencials, com ara mestres, que encara no han rebut primera dosi.

Cabezas ha confirmat que la franja de població jove contemplarà també a les persones de fins a 16 anys perquè la vacuna de Pfizer està aprobada també per aquest segment d'edat.

Janssen

La Comissió de Salut Pública ha acordat que el grup de persones de 50 a 59 anys podrà rebre també la vacuna monodosi de Janssen. Salut informa que seria recomanable per a persones difícils de captar per a la vacunació, com per exemple cooperants que es desplacin en missió a països d'alt risc o persones que per raó de la seva activitat no seran a Espanya en la data de la segona dosi.

Segones dosis d'AstraZeneca

Què passarà amb les persones que ja han rebut una primera dosi d'AstraZeneca? La investigadora d'Irsi Caixa, Bea Mothe, ha parlat del tema al programa El Vespre. Creu que aquestes acabaran rebent una segona dosi d'una altra farmacéutica ja que per ella, la solució serà més de política comercial que científica.

D'altra banda, Carmen Cabezas ha indicat que tan bon punt hi hagi una decisió sobre com s'ha de completar la pauta de vacunació a les persones menors de seixanta que van rebre una primera dosi d'AstraZenca es programaran les cites.