Enlaces accesibilidad
Restriccions

Salut analitza aquest dimecres el relaxament de les restriccions

  • Argimon és partidari de començar a recuperar drets i llibertats
  • El secretari de Salut Pública confia a vacunar els majors de 48 anys a finals de juny

Per
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, és partidari de recuperar llibertats
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, és partidari de recuperar llibertats

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit que tot i la millora dels indicadors epidemiològics dels darrers dies, no serà fins aquest dimecres que el PROCICAT començarà a analitzar un possible relaxament del confinament comarcal. Argimon ha reconegut l’estabilització dels contagis i els ingressos tot i indicar que els prop de 500 pacients crítics a les UCI “continuen sent molts”. Recordem que aquest mateix dimarts diverses fonts han avançat un possible aixecament del confinament comarcal, que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, no ha confirmat.

Reducció del toc de queda nocturn

Argimon, d’altra banda, també s’ha mostrat obert a la idea de reduir l’actual toc de queda nocturn. En ser preguntat en roda de premsa, ha advertit que la seva opinió personal és precisament que s’han de començar a recuperar els drets i les llibertats.

Vacunació dels majors de 48 anys per finals de juny

Pel que fa al procés de vacunació, el secretari de Salut Pública de la Generalitat ha tornat a defensar aquest dimarts la necessitat d’espaiar fins a les vuit setmanes les dues dosis de les vacunes de Moderna i Pfizer per ser més efectius contra el virus. Argimon ha recordat l’alta eficàcia de la primera dosi i els efectes positius especialment pel que fa a la reducció de la mortalitat i els ingressos hospitalaris. En aquest sentit, s'ha mostrat contrariat després que Sanitat hagi rebutjat la seva petició d’increment del temps entre les dues dosi es podria arribar a tenir protegit a tota la població de més de 48 anys a finals de juny.

Una de les avantatges de d’incrementar el nombre de persones vacunades seria, segons el secretari de Salut Pública, que també es dificulta la circulació del virus.

Baix rebuig de les vacunes

La directora general de promoció de la salut, Carmen Cabezas, ha indicat que de moment la taxa de rebuig a vacunar-se no arriba al 4% entre la població essencial als que s’han requerit. També ha xifrat en només un 10% els qui havent agafat cita per vacunar-se acaben per no assistir.

Les autoritats sanitaries preocupades pel temor a vacunar-se

Cabezas ha explicat que un 87% de les persones majors de 80 anys ja han rebut una primera dosi i un 36% totes dues. Cabezas també ha indicat que més de la meitat de la població d’entre 60 i 65 anys han començat a ser vacunats. Un percentatge que arriba al 30% en el cas dels catalans d’entre 70 i 79 anys.