Enlaces accesibilidad
Primer cas a Catalunya

Minut de silenci pel crim masclista a Manresa

  • Una dona de 34 anys s'ha convertit en la primera víctima mortal de violència masclista a Catalunya en 2021
  • Ahir a la tarda van detenir a la seva exparella com a presumpte autor dels fets
  • El 016 és el telèfon d'atenció a víctimes: és gratuït i no deixa empremta en la factura. El correu és 016-online@igualdad.gob.es

Per
Primer crim masclista a Catalunya aquest 2021

Centenars de persones s'han concentrat avui a les 12 del matí a la Plaça Major de Manresa per oferir un minut de silenci per condemnar l'assassinat d'una dona d'ahir a la tarda. L'acte, al que han assistit els pares de la víctima, ha comptat amb la participació de totes les formacions municipals de l'Ajuntament, i amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. La víctima treballava en aquest departament.

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home com a presumpte autor de l'assassinat de la seva exparella a Manresa. Van trobar a la dona morta amb signes de violència al voltant de les dues del migdia d'ahir al pis on vivia. L'home s'hauria intentat suïcidar després de matar la seva exparella, segons el relat policial.

Minut de silenci pel crim masclista a Manresa

Minut de silenci pel crim masclista a Manresa

Primer cas de crim masclista a Catalunya

En cas de confirmar-se, seria el primer cas d'assassinat per violència de gènere en 2021 a Catalunya, el sisè a Espanya i el número 1.084 des de 2003.

Indicis de criminalitat

Segons els Mossos, ahir van rebre un avís a les 13.54 hores i seguidament es van desplaçar diverses dotacions policials fins al lloc dels fets. Allí van trobar el cos sense vida d'una dona de 34 anys amb indicis de criminalitat.

Agents de la Divisió de Recerca Criminal (DIC) de la Regió Policial Central dels Mossos s'han fet càrrec de la recerca. El jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha acordat la pràctica de diferents diligències urgents. El dijous remetrà la causa al jutjat de violència sobre la dona, que continuarà amb la recerca. L'exparella de la víctima, de 40 anys i nacionalitat espanyola, ha sigut detinguda com a presumpte autor del crim.

Tres dies de dol

Amb motiu de l'assassinat, l'Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol, fins al divendres. L'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, ha expressat que estan "consternats" i ha expressat la "més profunda condemna" a l'assassinat.

També ha traslladat el suport, solidaritat i afecte a la família i amics de la víctima. "No podem ser indiferents davant d'aquesta realitat. No volem formar part d'una societat, d'un sistema que permet que un home es vegi amb el dret de matar una dona", ha denunciat Aloy.

L'alcalde, Marc Aloy, ha assegurat que "els feminicidis no tenen cabuda en aquest món que entre tots intentem construir" i deixa clar que "hem de lluitar com a institució, com a país, i com a societat per posar fi a aquesta vergonya. No podem tolerar la violència contra les dones". Aloy ha fet declaracions abans de l'acte de la República que s'ha celebrat aquest dimecres a Manresa.