Enlaces accesibilidad

ERC i la CUP es comprometen a un "canvi profund" del model de seguretat

  • La segona trobada per negociar una investidura ha abordat les primeres mesures del nou Govern

S’ha posat sobre la taula un compromís antifeixista per afrontar l’entrada de Vox al Parlament

Por
ERC i la CUP han encetat la segona ronda de converses per la investidura
ERC i la CUP han encetat la segona ronda de converses per la investidura

Esquerra Republicana i la CUP anuncien que estudien un pla de xoc per fer un canvi profund en el model de seguretat i ordre públic català. En la segona trobada de les negociacions per la investidura també s’ha posat sobre la taula un “compromís antifeixista” i mesures per pal·liar els efectes de la crisi.

Segona reunió de ERC i la CUP per abordar la formació de Govern | LAURA HERRERO - Edició Vespre/Ràdio 4

Gir de 180 graus en el model de seguretat

Les dues formacions han advertit a través d’un comunicat que s’ha de fer un "canvi profund" i a donar "un gir de 180 graus" al model de seguretat i ordre públic de Catalunya. ERC i la CUP han començat a parlar, així, en aquesta segona reunió, de mesures concretes que el nou Govern hauria de prendre de manera ràpida per a pal·liar els efectes de la crisi.

Compromís antifeixista contra Vox

D’altra banda han apuntat que també han començat a treballar conjuntament en la concreció de "un compromís antifeixista" que es vol fer extensiu a la resta de grups del Parlament "per a afrontar l'entrada de Vox en la cambra". La CUP, ha precisat en el seu propi comunicat que aquest compromís pot traduir-se en un Pacte Nacional Antifeixista (PNA) i que comporti també "un codi deontològic per als representants polítics que subscriguin el pacte".

Totes dues formacions han acordat continuar treballant en les qüestions que ja han abordat avui i també s'han emplaçat a tornar a reunir-se durant els pròxims dies.