Enlaces accesibilidad

El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions

  • El Govern prefereix analitzar dades consolidades tenint en compte que la resolució actual s'acaba diumenge
  • Els experts demanen prudència davant una possible pujada de casos

Per
El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions
El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions

El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions vigents tenint en compte que en els últims dies s'ha produït una pujada de l'Rt i una certa frenada en la disminució de casos. Fonts del Departament de Salut han explicat que prefereixen tenir dades consolidades per prendre una decisió, i han recordat que la resolució vigent acaba diumenge. Dijous és el dia on habitualment es reuneix el Procicat per aprovar els canvis en les mesures o restriccions que estan vigents, amb una roda de premsa posterior on s'expliquen les decisions.

Es confirma la frenada del virus

Les últimes 24 hores confirmen la tendència a la baixa de la incidència de la Covid-19, que aporta unes dades esperançadores. Els contagis continuen a la baixa, així com els ingressos hospitalaris. D'altra banda, el risc de rebrot i la velocitat de contagi es mantenen estables.

Els experts demanen prudència davant una possible pujada de casos

Tot i les bones notícies respecte a la incidència del coronavirus els últims dies, els investigadors alerten d'una frenada en la baixada de casos i apunta que caldrà vigilar si acaba aturant la bona tendència dels últims dies i derivant en una pujada. En aquest sentit, avisen que "no hi ha marge a les UCI" per un increment de positius. "Si us plau, minimitzem la interacció social al màxim", ha demanat el grup de BIOCOM-SC, que remarca que no és possible saber quin factor ha tingut més pes en aquesta frenada, si les noves mesures, l'activitat per les eleccions o la nova variant.