Enlaces accesibilidad
Eleccions 14-F

Els partits independentistes es comprometen per escrit a no pactar el Govern amb el PSC després del 14-F

  • La iniciativa la promou un grup format per exdirigents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Por
El candidat de ERC a la presidencia de la Generalitat, Pere Aragonés, durant la seva intervenció en un míting de campanya
El candidat de ERC a la presidencia de la Generalitat, Pere Aragonés, durant la seva intervenció en un míting de campanya

Els partits independentistes s'han compromès aquest dimecres per escrit a no pactar amb el PSC la formació de govern després de les eleccions catalanes del pròxim diumenge, "sigui com sigui la correlació de forces".

ERC, Junts per Catalunya, la CUP i el PDeCat han subscrit un manifest promogut per Catalans per la indepèndencia, una organització formada per exmembres del secretariat nacional de la Assemblea Nacional Catalana (ANC), per a deixar als socialistes fora de qualsevol equació de pactes postelectorals, després dels continus retrets durant la campanya, sobretot als republicans, contra els quals s'especulava que podrien formar un tripartit al costat del PSC i els 'comuns'.

En cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC

“Les formacions que signen aquest document es comprometen a: Sigui com sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC”, assenyala el text confirmat pels candidats dels partits independentistes.

Compromiso de los partidos independentistas catalanes de no gobernar con el PSC

Compromiso de los partidos independentistas catalanes de no gobernar con el PSC Catalans Per la Independència

El document, que ha estat publicat en les xarxes socials, està signat per la candidata de JxCat, Laura Borràs; el cap de llista de la CUP, Dolors Sabater; la candidata de Primaries Catalunya, Laura Omella; la del PDeCat, Àngels Chacón; i el president d'ERC en el Parlament, Sergi Sabrià.

Illa assegura que proposen "perpetuar l'odi i la decadència"

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa,  ha criticat que el pacte que han signat per escrit JxCat, ERC, CUP i PDeCAT en què es comprometen a no pactar govern amb els socialistes és "la foto de Colón de l'independentisme". En una entrevista a Antena 3 i a la Cadena SER, Illa ha dit que és "un error" i que "retrata als seus firmants".  "Proposen que es perpetuï la decadència, l'odi, la confrontació i que hi hagi més del mateix", ha criticat el socialista, que ha descrit l'entesa com "el pacte contra-Illa". El cap de llista ha apel·lat al "canvi" que considera que només proposa la seva candidatura perquè si governen els independentistes "repetiran el fracàs".