Enlaces accesibilidad

100 anys de presó pels líders de l'1O

  • El Suprem condemna a 13 anys de presó per a Oriol Junqueras, 12 per a Jordi Turull, Romeva i Bassa
  • Pels 'Jordis' són 9 anys mentre que Mundó, Borràs i Vila no entraran a la presó
  • Mira la sentència sencera

Per
indepes
Els 12 líders independentistes asseguts al banc dels acusats de la Sala Penal del Tribunal Suprem, a Madrid

El Suprem, presidit per Manuel Marchena, els ha condemnat per sedició i malversació

La Sala Penal del Tribunal Suprem condemna a 13 anys de presó per a l'exvicepresident del govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, 12 per a Jordi Turull, Raúl Romeva i Dolors Bassa. Segons la sentència, per a Carme Forcadell la pena és de 11 anys i mig i 10 anys i mig per a Joaquim Forn i Josep Rull. Pels 'Jordis' són 9 anys.

La injustícia s'ha consumat, segons Carme Forcadell

Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila no entraran a la presó perquè han estat condemnats per desobediència a una multa de 60.000 euros. Tots ells estan inhabilitats pels mateixos anys que la condemna. La suma de totes les penes s'enfila fins als 99 anys i mig de presó.

LA PENA MÉS ALTA, PER A JUNQUERAS

La sentència feta pública aquest dilluns del judici del procés ha trigat més més tres mesos a redactar-se. Els funcionaris l'han entregat en mà als mateixos líders independentistes.

La pena més alta correspon a l'exvicepresident del govern i líder d'ERC Oriol Junqueras, 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta, i a Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, a penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta.

Tots quatre els han condemnat a un delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics.

CONDEMNA PER UNANIMITAT

6 homes i una dona conformen el Tribunal Suprem

Manuel Marchena, Antonio Del Moral, Luciano Varela, Juan Ramon Berdugo, Andrés Palomo, Ana María Ferrer, Andrés Martínez són els membres del Suprem

Manuel Marchena ha dictat el fallo sobre el referèndum il·legal de l'1-O a Catalunya amb un ampli consens. Se'ls acusava de rebel·lió, sedició o conspiració per la rebel·lió.

- Els dirigents independentistes que van liderar els fets de la tardor de 2017 a Catalunya han rebut la notícia a les seves cel.les

- Sis homes i una dona són els qui han firmat la sentència "més important" de la democràcia espanyola

FORCADELL, "DECISIVA" EN EL PROCÉS

Després de conèixer que el Suprem l'ha condemnada a 11 anys i mig de presó, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat que "la injustícia s'ha consumat". Segons ha piulat en el seu compte de twitter, "el lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta". Tot i afirmar que avui la democràcia viu un dia "fosc", ha afegit que "ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer". I acaba el missatge: "Ens en sortirem!".