Sílvia Abril prepara 'Sopa de ceba', aquest diumenge a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril descobreix un plat antic i deliciós, tradicional de la Seu d'Urgell
- Diumenge, 2 de novembre, a les 19:40h a La 2Cat i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al vespre a La 2Cat i a RTVE Play Catalunya.
Aquest diumenge a La 2Cat, 'La recepta perduda' visita la Seu d'Urgell de la mà de Sílvia Abril, per ensenyar a cuinar sopa de ceba, un plat antic i deliciós.
Sílvia Abril es desplaça fins a la Seu d'Urgell per aprendre a cuinar una bona sopa de ceba. Durant l'episodi, coneix la Mercè, propietària d'una merceria històrica plena d'anècdotes. També descobreix la tradició formatgera catalana mentre recorre els carrers de la capital de l'Alt Urgell buscant els secrets d'aquest plat ancestral.
Sopa de ceba de la Seu d'Urgell
L'historiador Carles Gascón explica com el caràcter de la muntanya i dels seus habitants ha influït en la gastronomia dels Pirineus, marcada per la proximitat a la frontera i els fets històrics. Mentrestant, Sílvia segueix el seu viatge de la mà de formatgers, pagesos i cuiners locals, descobrint ingredients i sopes tradicionals que són 'per llepar-se'n els dits'.