Enlaces accesibilidad
Noms propis

El pagès Pere Miquel Ferré, a 'Noms propis'

  • És l'hereu d'una família de pagesos de L'Hospitalet de Llobregat, des de ben jove es dedica al camp
  • Dissabte, 15 de juny, a les 15:05h a La 2  i a RTVE Play Catalunya

Per
Pere Miquel amb una capsa de mongetes
Pere Miquel Josep Echaburu

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Dissabte a 'Noms propis', Anna Cler entrevista Pere Miquel Ferré, pagès i propietari de Cal Neguit a la Boqueria. Porta 15 anys lluitant per canviar el model productiu i adaptar-se als nous temps. Parla de la pagesia actual, del xoc de generacional, de la sequera i del producte de temporada.

Pere Miquel és pagès, propietari de Cal Neguit i hereu d'una família de pagesos de L'Hospitalet de Llobregat. Des de ben jove es dedica al camp. Recorda a 'Noms propis' que amb 14 o 15 anys ja es posava al tractor.

Pere Miquel a sobre d'un arbre

Pere Miquel, a 'Noms propis'

Va estudiar a una escola familiar agrària a l'Arboç i després un postgrau sobre màrqueting de productes agroalimentaris, perquè "produir ho sabem fer tots, però és molt important saber vendre". Explica a l'Anna Cler que s'ha d'estudiar el mercat per plantar el que saps que vendràs.

"Els pagesos d'ara hem estudiat per fer de pagès i això és important. El meu pare sabia què s'havia de fer i jo sé per què s'ha de fer". Això li ha permès tenir una altra visió del negoci i modernitzar l'empresa familiar, fet que encara avui, li provoca algunes discussions amb el seu pare. Parla de la problemàtica de la sequera per als pagesos, com degut al canvi climàtic han hagut de canviar les plantacions i defensa el producte de temporada: "És millor, més barat, més sostenible i més ecològic. Ho té tot!".

Pere Miquel i el seu pare al camp

Pere Miquel amb el seu pare Josep Echaburu

Pere Miquel gaudeix de la seva feina i per ell és un repte cada dia, però just abans de la pandèmia un dia no es va poder aixecar per anar a treballar. Li van diagnosticar una depressió severa. La pandèmia va ser un punt d'inflexió i reconeix que el va salvar a ell i al seu negoci.  

RTVE

anterior siguiente