Enlaces accesibilidad

Les Rambles, l'avinguda Blondel, el Passeig de Sant Antoni i el pont de Besalú, a 'De carrer'

  • David Fernández i Nerea Sanfe descobreixen anècdotes d'alguns carrers per les seves referències històriques, pels seus personatges il·lustres i per ser carrers famosos
  • Diumenge, 9 de juny, a les 14:45 h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La Nerea Sanfe passejant amb un convidat a la Rambla de Barcelona
Passejant per la Rambla de Barcelona Comunicació RTVE Catalunya

'De Carrer' recorrerà Les Rambles de Barcelona, l’avinguda Blondel a Lleida, el passeig de Sant Antoni a Tarragona i el pont de Besalú. A través d’entrevistes a veïns i experts descobrim aquests llocs tan emblemàtics.

David Fernández y Nerea Sanfe recorren Les Rambles de Barcelona, un carrer amb un passat ocult de resistència lliurepensadora als seus quioscs, quelcom que ens revelen Asssumpta Terrés i Alberto Castro. Joan Colla, guia turístic, ens explica com la desamortització de Mendizábal va transformar aquesta avinguda, i Víctor Parrado comparteix la màgia del Gran Teatre del Liceu.

A l’avinguda Blondel de Lleida, descobrim la seva història de la mà de la llibretera Merche Paris i la guia Kateryna Shkarinska i el novel·lista Rafael Melero. Al passeig de Sant Antoni de Tarragona, Albert Capilla i Gemma Sebares ens guien per la seva història romana i medieval, i el veí Manel Rovira ens parla de les seves festivitats. Finalment, al carrer del Pont Vell de Besalú, Montse Pladevall, Lourdes Sibecas i Ángel Rodríguez ens submergeixen en l’Edat Mitjana i la rica història jueva de la zona.

RTVE

anterior siguiente