Enlaces accesibilidad
RTVE Catalunya

Un cap de setmana ple de cultura i entreteniment, a RTVE Catalunya

  • Els vespres dedicats a la criança amb 'Farem el que podrem' i 'Això no és Suècia', aquesta setmana centrats en els rols i la corresponsabilitat
  • Diumenge 'De carrer' explora carrers històrics de Tarragona, Girona, Badalona i Balaguer
  • El millor cinema en català: dissabte la pel·lícula 'Ali i Ava' a 'El cinema de La 2' i diumenge a 'Versión española', 'Alcarràs'
  • Dissabte 18 de maig i diumenge 19 de maig a La 2 d'RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Gemma Nierga presenta 'Farem el que podrem'
Gemma Nierga presenta 'Farem el que podrem'

Aquest cap de setmana, RTVE Catalunya proposa una programació cultural, informativa i d'entreteniment per a tots els gustos i tota la família. Dissabte, l'actualitat cultural amb 'Punts de vista', l'entrevista més personal de l'estilista Alberto Cerdán a 'Noms propis' i al vespre la franja dedicada a la criança, amb 'Farem el que podrem' i la sèrie 'Això no és Suècia', seguida de la pel·lícula d'El cinema de La 2'. El diumenge és el torn de 'Va de verd' i 'De carrer', i dins de 'Versión Española' el film 'Alcarràs' en català.

Els dissabtes: cultura i entreteniment

'Punts de vista', el programa cultural presentat per Tània Sarrias, convida aquesta setmana els actors Àngels Gonyalons i Marc Pociello, que hi presenten 'Llegat'; la dissenyadora Roser Marcé i el guitarrista i compositor Pau Figueres. A més, inclou la secció 'Art a la Vista', amb Cristina Sala, i l'actualitat del món dels videojocs amb Oriol Bartomeu.

 Dissabte a les 14h a La 2.

A 'Noms propis', Anna Cler entrevista el reconegut estilista Alberto Cerdán, amb 50 anys de trajectòria professional. Per les seves mans han passat i passen des de reconegudes estrelles fins a clientes de tota la vida. Explicarà com va començar amb la seva mare, l'evolució del món de la perruqueria en tots aquests anys i la il·lusió de seguir treballant cada dia.

Dissabte a les 15h a La 2.

El vespre dedicat a la criança de RTVE Catalunya reflexiona aquesta setmana sobre la corresponsabilitat i els rols. 'Farem el que podrem', presentat per Gemma Nierga, en parla amb Samanta Villar i Queco Novell. Per la seva banda, a 'Això no és Suècia' en Sam no troba el seu lloc com a pare i la Mariana busca l'equilibri entre vida laboral i familiar.

Dissabte a les 20:50h a La 2.

'El cinema de La 2' aquesta setmana emet el film 'Ali i Ava'. Per diferents raons, Ali i Ava se senten sols. Es coneixen a través de Sofia, la filla dels inquilins eslovacs d'Ali a qui Ava cuida. A partir d'aleshores i durant un mes, una connexió profunda comença a créixer entre ells, malgrat les seqüeles de la relació anterior de l'Ava i la confusió emocional de l'Ali. Tot plegat alimentat per la passió de tots dos per la música.

Dissabte a les 22h a La 2.

Els diumenges: plantes, carrers i cinema en català

'Va de verd', presentat per María Gómez, dedica el capítol als molis que participen en el programa, que parlen de la seva experiència, ajuden a identificar els problemes que tenim amb les plantes i donen consells per cuidar el verd que ens envolta.

Diumenge a les 14:10h a La 2.

'De Carrer', en David Fernández i la Nerea Sanfe exploren carrers històrics de Tarragona, Girona, Badalona i Balaguer, per descobrir-hi secrets i vivències. Coneixem el barri antic de Tarragona: el carrer del Cós del Bou i la Baixada de la Pescateria, per després traslladar-nos al carrer medieval del Rei Ferran el Catòlic, a Girona, el carrer del Temple de Badalona i, finalment, la plaça del Mercadal i el carrer D'Avall de Lleida.

Diumenge a les 14:40h a La 2.

'Versión española' ofereix aquesta setmana el film de Carla Simón, 'Alcarràs', en català. Durant diverses generacions, la família Solé ha conreat una gran extensió de presseguers a Alcarràs, una petita localitat rural del Segrià. Però aquest estiu podrien conrear-hi l'última collita: la fruita ja no renda i els panells solars estan substituint els arbres. 

Diumenge 22:35h a La 2.

L'Arxiu de RTVE Catalunya celebra el Dia Internacional dels Museus

Aquest cap de setmana celebrem a Catalunya el Dia Internacional dels Museus i també La Nit dels Museus. Dues activitats que ens permeten conèixer millor el nostre patrimoni, cultural i tradicional. 

Des de l'Arxiu de RTVE Catalunya us proposem recórrer alguns dels nostres museus més petits i curiosos amb la sèrie 'De Museus', dirigida per Montse Cuní.