Enlaces accesibilidad
BCN Film Fest

RTVE suma cinc pel·lícules participades al BCN Film Fest

  • 'Els encantats', 'La manzana de oro', 'Las buenas compañías', 'Alguien que cuide de mí' i 'Sica'
  • La 7a edició del BCN Film Fest se celebrarà del 20 al 28 d'abril als Cinemes Verdi

Per
Logo BCN Film Fest
BCN Film Fest

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi celebra la seva setena edició que inclou 70 títols nacionals i internacionals entre les vuit seccions del certamen. Cinc d'elles estan participades per RTVE: 'Els encantats', 'La manzana de oro', 'Las buenas compañías', 'Alguien que cuide de mí' y 'Sica'.

A la Secció Oficial, fora de competició, RTVE participa amb 'Alguien que cuide de mí', dirigida per Elvira Lindo i Daniela Fejerman, protagonitzada per Aura Garrido, Emma Suárez i Magüi Mira, i que arribarà als cinemes el proper 28 d'abril; 'Las buenas compañías' de Sílvia Munt protagonitzada per Alicia Falcó, Itziar Ituño i Elena Tarrats, que s'estrenarà el 5 de maig; i 'La manzana de oro', adaptació cinematogràfica de Jaime Chávarri de la novel·la 'Ávidas pretensiones' de Fernando Aramburu, protagonitzada per Sergi López, Marta Nieto i Adrián Lastra, prevista d'estrena per setembre.

A la Secció Zona Oberta s'inclou 'Els encantats', d'Elena Trapé, amb Laia Costa, Pep Cruz i Aina Clotet com a protagonistes. S'estrena als cinemes el 2 de juny. Una altra de les pel·lícules participades per RTVE, serà el film encarregat de la cloenda del festival 'Sica'. Una producció dirigida per Carla Subirana i protagonitzada per Thais García Blanco i Núria Prims, que arribarà a les sales el 19 de maig.

Més presència d'RTVE

A més, d'aquestes cinc pel·lícules, el divendres 21 es presentarà la sèrie documental 'Terenci: la fabulació infinita', en l'Ateneu Barcelonès. Repassa la vida i obra de l'escriptor, amb alguns dels seus testimonis més pròxims, que dibuixen el prisma de les mil cares que va ser Terenci: la fotògrafa Colita, Boris Izaguirre i alguns dels seus familiars. Coproduïda per RTVE juntament amb Filmin i Mañana, està dirigida per Marta Lallana, amb guió d'Álvaro Augusto.

Terenci Moix concedint una entrevista

Terenci Moix rtve catalunya

En aquesta nova edició del BCN Film Fest també es presentarà 'Españoles en conflicto', nou programa presentat per la periodista Almudena Ariza, produït per RTVE en col·laboració amb La Cometa TV, que viatja per tot el món per mostrar històries d'espanyols que conviuen diàriament amb diferents conflictes als països on resideixen. El seu primer lliurament, 'EE.UU.: más armas que habitantes', es preestrenarà al festival el diumenge 23 d'abril, abans de la seva estrena a La 1, el dimecres 26.