Enlaces accesibilidad
Helvètica

Disseny i còmics, aquest diumenge a 'Helvètica'

  • Analitza com el disseny juga un paper fonamental a l’hora de donar vida als còmics
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya
  • Diumenge 10 d'abril a les 14:05 h a La 2

Per
Flora Saura ens apropa al món del còmic
Flora Saura ens apropa al món del còmic

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els diumenges a La 2 de RTVE Catalunya.

L''Helvètica' d'aquesta setmana explora com les relacions entre el disseny i el llenguatge del còmic són infinites. Des del traç del dibuix, la seva relació amb el color, la tipografia o el tipus de vinyeta, cada element connecta amb el disseny per distingir obres úniques.

Descobrirem, per exemple, com és el procés d’acolorir un còmic i quin paper narratiu juga a l’hora d’explicar una història. Ho farem de la mà de la colorista Muntsa Vicente.

La Flora Saura esbrinarà com són els mons de ciència-ficció plens de color de l’historietista Albert Monteys i coneixerem la Genie Espinosa, autora d’unes protagonistes amb formes impossibles. La retoladora Iris Bernández explicarà com la tipografia defineix la veu de cada personatge.

L'Òscar Dalmau i l'Òscar Broc en un moment de l'entrevista

L'Òscar Dalmau i l'Òscar Broc en un moment de l'entrevista RTVE CATALUNYA

L’Òscar Dalmau conversarà amb Òscar Broc, periodista especialitzat en còmic, que ens mostrarà exemples d’obres amb un estret lligam amb el disseny.

Saps què és el Test de Bechdel?

Saps què és el Test de Bechdel? RTVE CATALUNYA

Per acabar, a la secció de la Júlia Solans veurem en què consisteix l’anomenat Test de Bechdel i quines es consideren les 'dones a la nevera' del còmic.