Enlaces accesibilidad
Helvètica

Disseny i artesania, aquest diumenge a 'Helvètica'

Analitza les relacions entre disseny i artesania amb alguns dels qui millor han interpretat la unió d’ambdues disciplines

Diumenge 3 d'abril a les 15:05 h a La 2

Per
Els artesans, aqeusta setmana protagonistes a l''Helvètica'

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els diumenges a La 2 de RTVE Catalunya.

L''Helvètica' d'aquesta setmana explorarà les relacions entre disseny i artesania. Per començar, la Flora Saura ens presentarà Matilde Grau, escultora, artesana i professora de la prestigiosa escola Massana. Amb ella parlaran de l’etern diàleg entre aquestes dues disciplines.

També coneixerem l’obra de Pròsper Riba Vilardell, bufador artesà de vidre que realitza peces amb un estil inconfusible. Així com de l'empresa Coudre Studio i la seva concepció revolucionària de la ceràmica imprimint-la amb màquines fetes per ells mateixos.

L’Òscar Dalmau ens aproparà els objectes del ceramista Xavier Mañosa i entrarem a l’estudi d’un dels dissenyadors que millor ha entès la unió entre disseny, artesania i natura, Martín Azúa.

Per acabar, coneixerem la importància de l’artesania en el manifest fundacional de l’escola Bauhaus des de la prespectiva de la Júlia Solans. Aprofitant l’avinentesa, presentarà el seu propi manifest il·lustrat.

RTVE

anterior siguiente