Enlaces accesibilidad
Helvètica

Disseny i joies, aquest diumenge a 'Helvètica'

'Helvètica' s'interessa pel disseny aplicat a les joies, tractarà d'inspiració, d’art, d’artesania i de tot el que hi ha darrere del disseny de joies

Diumenge 13 de març a les 14:50 h a La 2

Per
ctv-khw-helvetica joieria 1

'Helvètica' és el primer programa de disseny de la televisió pública. Presentat per Flora Saura i Òscar Dalmau, tracta tots els vessants i compta amb personalitats del món del disseny. S'emet els diumenges a La 2 de RTVE Catalunya.

L''Helvètica' d'aquesta setmana descobrirà com darrere de cada joia hi ha un procés que uneix disseny, bellesa i artesania. Tractarà sobre la importància del disseny de la peça, com es comença a crear, fins a quin punt és un producte de luxe, o bé per a tots els públics.

Al 1936, amb 9 anys, Mariona Lluch va dissenyar el cartell del setmanari Tovaris

Al 1936, amb 9 anys, Mariona Lluch va dissenyar el cartell del setmanari Tovaris RTVE CATALUNYA

En primer lloc, la Flora Saura visitarà el Col·legi de joiers i orfebres, JORGC, per saber pas a pas com es dissenya una joia i quines són les tendències que estan seguint els nous creadors.

També visitarà el taller de la dissenyadora Berta Sumpsi per descobrir el seu estil minimalista i els escenaris que crea per exposar-les.

Júlia Solans analitza cada setmana els diferents temes a la seva secció

Júlia Solans analitza cada setmana els diferents temes a la seva secció RTVE CATALUNYA

Per la seva banda, l’Òscar Dalmau conversarà amb Mariona Lluch, una de les pioneres de la joieria moderna al nostre país, i ens endinsarem en les tendències més actuals de la mà de Mateo Gargallo, conegut com a Mateu-lo, un creador que ha donat la volta al món amb un estil inconfusible.

I a la seva secció la Júlia Solans acabarà fent un recorregut il·lustrat per la història de la joieria.

RTVE

anterior siguiente