Enlaces accesibilidad
Cinc dies a

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, aquest dilluns a 'Cinc dies a...'

  • El programa mostra com es restauren i cataloguen diverses peces industrials, un procés diferent del que es fa servir en les obres d’art
  • Dilluns, 5 d'octubre a les 18:20h a La 2

Per
Aquesta setmana, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya al programa 'Cinc dies a...'
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a 'Cinc dies a...'

'Cinc dies a...' és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis.

'Cinc dies a... un nou capítol aquest dilluns on té l'oportunitat de descobrir el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya per conèixer aquesta institució única en molts aspectes.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, conegut popularment com a MNACTEC, és una institució única en molts aspectes. Entrar-hi vol dir veure i viure el passat, present i futur del patrimoni industrial català. Aquest museu es troba al centre històric de Terrassa, en una antiga i gran fàbrica tèxtil inaugurada l'any 1908, d’estil modernista i caracteritzada per tenir fins a 161 voltes catalanes a la coberta. El programa 'Cinc dies a...' ha pogut veure el seu funcionament amb detall. Com eren els primers ordinadors informàtics? I els primers daguerreotips fotogràfics? I el primer cotxe de bombers? Com funciona un cotxe de principis del segle XX? Quines eren les precàries condicions de vida dels treballadors i treballadores de la indústria de l’època? Quins són els principals sistemes per crear energia?

El programa també mostrarà com es restauren i cataloguen diverses peces industrials, que és un procés diferent del que es fa servir en les obres d’art. També veurem les sales de reserva que el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica té a Cervera i on estan dipositades i degudament catalogades totes les peces que no estan exposades a les seves exposicions obertes al públic. Aquest museu reuneix més de 20.000 peces de temàtica científica, industrial i tècnica de tot Catalunya. Finalment, descobrirem com és un dia al Museu després de les conseqüències de la COVID-19. Quan es van començar els rodatges d'aquest capítol encara no havia aparegut el coronavirus però quan s'ha acabat sí que ja havia aparegut i, per això, també s'ha volgut reflectir.

RTVE

anterior siguiente