Enlaces accesibilidad
Festival d'Eurovisió 2024

RTVE Catalunya es bolca amb el Festival d'Eurovisió

  • El documental 'Catalunya: 12 points' es preestrena dijous 9 de maig al Cinema Verdi Park
  • Dissabte, la programació especial comença amb l'emissió de 'Catalunya: 12 points', a les 19:35h a La 2
  • Per primera vegada, el Festival d'Eurovisió es podrà seguir en català amb Sònia Urbano i Xavi Martínez per RTVE Play i Ràdio 4

Per
Vídeo promocional 'Catalunya, 12 punts'

RTVE Catalunya escalfa motors de cara al Festival d'Eurovisió. Dissabte 11 de maig s'estrena 'Catalunya: 12 points', un documental dirigit per Jero Rodríguez que repassa els grans moments dels catalans que hi han participat. A les 21h a RTVE Play i Ràdio 4, per primera vegada en català, es retransmetrà la final d'Eurovisió amb els comentaris de Sònia Urbano i Xavi Martínez.

El Festival d'Eurovisió en català

Alícia Gómez, directora de Producció de Programes de RTVE Catalunya destaca que "des de RTVE Catalunya hem fet una aposta clara pel programa d'entreteniment que més audiència genera i que s'ha convertit en un esdeveniment televisiu i social. I el resultat és que, per primera vegada a la història, es podrà seguir Eurovisió en català".

La final del Festival d'Eurovisió que se celebrarà l'11 de maig a Malmö, començarà a les 20:30 a Ràdio 4 amb el programa 'Green room', presentat per Sònia Urbano i Xavi Martínez. I tot seguit la retransmissió per Ràdio 4 i RTVE Play.

'Catalunya: 12 points'

Jero Rodríguez, director de 'Catalunya: 12 points' explica que aquest documental sorprendrà: "A Eurovisió hi han participat 14 catalans, molts més dels que la gent s'imagina. Hem entrevistat 24 persones i el resultat ha estat bastant divertit. Es podria convertir en una sèrie de tres capítols amb tot el material que hem gravat".

On és el vestit de Pertegaz de Salomé? Per què Nina es va escapolir de la Green Room segons abans d'actuar? Quin país ha temptat a Miki Núñez després de la seva participació a Eurovisió 2019? Totes aquestes preguntes es respondran en un entretingut, divertit, però també rigorós repàs de l'espectacle musical més important de la televisió mundial.  

El programa, que es podrà veure a La 2 i a RTVE Play, compta amb la participació d'artistes com Salomé, Nina, Miki Núñez, Alfred García i David Fernández. Durant 60 minuts, es repassaran anècdotes, es rendirà tribut als eurofans i es revelaran diverses exclusives. De fet, l'equip del documental ha pogut localitzar  José María Bacchelli, el representant espanyol de 1981, que per primera vegada en més de 30 anys concedeix una entrevista en televisió. També  ha pogut parlar amb la primera i l'última artista que va cantar en català a Eurovisió. Una altra de les protagonistes, Salomé parla sense pèls a la llengua i recorda com va viure la seva victòria fa 55 anys. 

Alicia Gómez posa en valor aquest documental de producció pròpia, en què descobrim que Catalunya és una de les comunitats que més representants ha enviat a Eurovisió. Un treball d'una gran qualitat en què artistes i experts ens descobreixen el rerefons d'aquestes actuacions que ja formen part de la nostra memòria individual i col·lectiva".

RTVE

anterior siguiente