Enlaces accesibilidad

Dilluns 13 d'abril a les 18:20h i diumenge 19 d'abril a les 14:40h a La 2

TVE Catalunya estrena el documental 'Cinema Mon Amour'

  • Una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales

Per
Documental - Cinema Mon Amour - Inici

Colpida pel tancament d'un cinema, una jove directora decideix investigar si les sales de Barcelona tenen els dies comptats. Durant els set anys de gravació de 'Cinema Mon Amour', entrarà en el món tancat de l'exhibició catalana, assistirà a la transformació d'aquest art i negoci i viurà experiències irrepetibles a les entranyes de molts cinemes.

 Natàlia Regàs amb una claqueta al rodatge del documental 'Cinema Mon Amour'

Natàlia Regàs directora de 'Cinema Mon Amour'

Des del 2012, amb el tancament del Renoir Les Corts, la directora Natàlia Regàs va sortir al carrer amb la seva càmera i va començar a capturar aquell canvi tecnològic, social i vital d'un art i negoci que amenaçava amb destruir el panorama cultural de Barcelona. Així, més enllà de la notícia puntual i de la queixa ciutadana a les xarxes socials el dia que tanquen el cine on s'anava de petit, el documental 'Cinema Mon Amour' és una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes de Barcelona i del 35mm com a suport d'exhibició i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales supervivents.

Durant set anys, la realitzadora investiga la crisi de les sales de cinema parlant amb personalitats del sector de l'exhibició barcelonina, com els directors Ventura Pons i Juan Antonio Bayona o els empresaris Pedro Balañá i José Batlle, que serveixen com a mirall universal de la situació que es viu a la resta del món. Regàs col·lecciona moments únics i inoblidables per compartir-los amb els espectadors.

 Juan Antonio Bayona a les butaques d'un cinema parlant pel documental 'Cinema Mon Amour'

El director de cinema Juan Antonio Bayona participa al documental 'Cinema Mon Amour'

Per exemple, acompanya alguns projeccionistes en el seu darrer dia de treball, aguanta sota la pluja l'última baixada de persiana d'un cinema per poder captar el moment, entra a dins d'una sala que porta més de 10 anys tancada, li cedeixen 'l'honor' d'arrencar la projecció de la darrera pel·lícula d'un cinema i viu la destrucció d'una important sala per fer-hi un supermercat. A més, té la sort de conversar amb el president de l’Associació de Distribuïdors Cinematogràfics de Catalunya i president del grup Lauren, Antoni Llorens, en la que acaba convertint-se en la seva última entrevista. Un material inèdit i poderós capaç de fascinar a cinèfils de qualsevol ciutat.

Però el documental no es queda només amb la nostàlgia de cinemes majestuosos plens d'espectadors emocionats. La Natàlia Regàs també retrata el renaixement de l'esperança amb l'arribada de noves sales promogudes per artistes apassionats. I sobretot, experimenta aquesta esperança, perquè gràcies a 'Cinema Mon Amour', ella aconsegueix salvar el cinema més antic de la ciutat que encara aguantava obert.

RTVE

anterior siguiente