Enlaces accesibilidad
29 de març de 1964

Arriba "Reina por un día", el primer reality de la televisió

  • A finals de març de 1964 apareix el programa "Reina por un día"
  • Presentat per José Luis Barcelona Mario Cabré, el programa tenía com objectiu realitzar els somnis de les dones de l'Espanya dels anys 60.
  • El programa va ser un autèntic fenomen sociològic.

Per
Para todos La 2 - Esta es su vida y Reina por un día

A finals de març de 1964 apareix el programa "Reina por un día" dirigit per Eugenio Pena. Realitzat en els estudis de Miramar a Barcelona, el programa era una adaptació de Queen for a Day, un programa de gran èxit als Estats Units presentat per Jack Bailey que va estar en antena primer en la NBC i després en l'ABC entre 1957 i 1964. Allí era d'emissió diària i en horari matinal; mentre que en TVE era setmanal i s'emetia la tarda dels diumenges.

De les mans dels presentadors José Luis Barcelona i Mario Cabré, el programa tenia com a objectiu realitzar els somnis de les dones de l'Espanya dels anys 60. Les que aspiraven a ser nomenades "reina per un dia", havien d'enviar un escrit a la redacció de TVE detallant els seus somnis, tals com retrobar-se amb un familiar perdut, objectes materials o viatges entre altres. La guanyadora seleccionada per l'equip del programa per ser reina, era coronada simbòlicament i sentada en el tron.

Historia de TVE - José Luís Barcelona y Mario Cabré en

Historia de TVE - José Luís Barcelona y Mario Cabré en "Reina por un día" RTVE.es

En "Reina por un dia" no hi havia impossibles i totes les setmanes els espectadors veien amb llàgrimas en els ulls com els somnis d'aquelles dones es feien realitat.

Un gran èxit que es va traslladar als pobles.

Sense estar exempt de crítica per una part de la societat, el programa va ser un autèntic fenomen sociològic. Tant èxit va despertar que fins i tot, a manera d'espectacle, el programa es va traslladar a algunes localitats d'Espanya on s'escollia a la reina del poble i se li lliuraven una sèrie de presents.