Enlaces accesibilidad

Roger Padrós, candidat al Benidorm Fest 2024, sobre el tema en català 'El Temps': "Em representa"

Per

Benidorm Fest 2024 | "El Temps", vídeo musical de la canción de Roger Padrós

Serà aquest any el primer cop que un tema íntegrament en català representi Espanya a Eurovisió? Això només serà possible si el cantautor Roger Padrós guanya el Benidorm Fest el 2 de febrer. El cantant, compositor i pianista barceloní participa en el festival amb el tema ‘El Temps’.

És una cançó complexa, elaborada i treballada que defineix molt bé el projecte

Al programa de Ràdio 4 'Metròpoli', Padrós explica que ha escollit aquesta cançó perquè creu que és la que millor sintetitza en tres minuts tot el que fa com a artista: “Defineix molt bé la meva feina i que em representa.” El català assegura que se sentirà molt còmode defensant aquest single si és seleccionat per anar a Suècia, que és on se celebra Eurovisió: “Em sentiré fàcilment còmode defensant-lo tot el temps que faci falta perquè és una cançó complexa, elaborada i treballada que defineix molt bé el projecte.”

I què ha de tenir una cançó per ser candidata a participar a Eurovisió? “Ha de ser emocionant, ha de ser visceral i ha de connectar. És l'artista qui ha de connectar amb els oients, amb la gent que ho està veient”, reconeix el cantant. Segons diu, l’error és seguir els paràmetres que es creuen que han d’encaixar al festival com un discurs o un ritme concret perquè pensa que així “li estem traient la màgia a l'art.”

El Benidorm Fest: una recompensa

Estic més concentrat en el que he de fer jo que el que fan els altres

A la tercera edició del Benidorm Fest hi participen 16 propostes. Roger Padrós ha escoltat la resta de cançons, però reconeix que no ha dedicat l'estona suficient a fer-ho. “Estic més concentrat en el que he de fer jo que el que fan els altres (...) veig molt nivell i molta qualitat i això és superguai. Em sento molt orgullós de poder formar part d'aquest repartiment.”, comenta al programa de Ràdio 4.

“Després de les 825 candidatures, ser dels 16, a més sent un compositor i cantautor i amb un projecte petit com el meu, em sembla que ja és un objectiu brutal, complert i fantàstic.”, assegura Roger Padrós. Segons el barceloní, el Benidorm Fest és “una oportunitat única que no es pot desaprofitar.”

Saps el que costa estar aquí, t'ho has guanyat lluitant

El compositor té clar que participar al Benidorm Fest és una recompensa a tota la feina que ha fet fins ara. Roger Padrós va estudiar Direcció d’Empreses i s’hi havia dedicat professionalment fins que va participar en el programa ‘La Voz’. A ‘Metròpoli’ explica que després del concurs va decidir dedicar-se a la música i que des de llavors ha treballat moltes hores, ha intentat treure “bolos de sota de les pedres” i ha pogut anar subsistint gràcies als seus estalvis. “Em fa estar molt orgullós i fa que li doni molt valor al fet de poder estar a un 'Benidorm Fest' perquè saps el que costa estar aquí, t'ho has guanyat lluitant,” conclou.