El Food Design, una disciplina que fusiona creativitat i sostenibilitat per transformar l’alimentació del futur
A la segona hora hem parlat sobre alimentació i com aquesta és molt més que una necessitat bàsica: és una oportunitat per innovar i tenir cura del planeta. En aquest context, el Food Design emergeix com una disciplina que combina creativitat, tecnologia i sostenibilitat per repensar la producció i el consum d'aliments.
A Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, aquesta especialitat és clau, amb projectes innovadors com vaixelles comestibles o envasos biodegradables. Per aprofundir en aquest món, ens ha acompanyat Mariana Eidler, directora del Food Design Lab d’Elisava, qui ens ha explicat com aquesta disciplina transforma els sistemes alimentaris amb una mirada integral cap al futur.
La Carme Ruscalleda també ha compartit la seva visió sobre el futur de l’alimentació. A més, com cada dimecres, la nostra col·laboradora ens ha portat les últimes novetats de temporada.
A més, també hem parlat de les votacions per escollir les Roses de Sant Jordi, els guardons del públic que completen el palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE. Des d’aquest dilluns i fins al divendres 28 de març, oients i espectadors de RTVE poden votar les millors pel·lícules espanyoles i internacionals de 2025. La Conxita Casanovas, presidenta del jurat i directora del programa Va de Cine de Ràdio 4, ens ha explicat tot els detalls.
I hem acabat el dia amb la nostra col·laboradora Cristina Brondo, que ens ha presentat "Living los 90", una nova comèdia musical.