Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya emetrà la gran final del Festival d'Eurovisió 2024 amb comentaris en català

  • La retransmissió d'Eurovisió en català l'11 de maig a través de Ràdio 4, La 1 i RTVE Play Catalunya
  • El documental 'Catalunya, 12 punts' repassa els grans moments de molts artistes catalans al festival

Per

Sònia Urbano i Xavi Martínez
Sònia Urbano i Xavi Martínez presenten Eurovisió en català

Per primera vegada, RTVE emetrà la gran final del Festival d'Eurovisió 2024 amb comentaris en català. Els periodistes Sònia Urbano i Xavi Martínez posaran veu a la retransmissió de la 68a edició del certamen europeu que se celebrarà dissabte 11 de maig. Aquesta es podrà escoltar a Ràdio 4 de Ràdio Nacional, a La 1 a Catalunya i també, a RTVE Play.

I mitja hora abans que comenci el festival, escalfaran motors amb 'La Green Room de Ràdio 4' on connectaran en directe amb l'expert i eurofan Alex Marteen i amb la delegació Espanyola d'Eurovisió. També tindran entrevistes amb exparticipants catalans del festival de la cançó i analitzaran quines són les candidatures amb més possibilitats de guanyar aquest any. T'ho perdràs?

Aquest 2024 serà la ciutat sueca de Malmö qui acollirà un dels festivals més vistos del món, després de la victòria del país en l'edició de 2023 amb la cançó 'Tatto', interpretada per Loreen. Qui es farà amb el famós micròfon de vidre?

Espanya a Eurovisió amb 'Zorra'

Nebulossa, el matrimoni compost per María Bas i Mark Dasousa, representarà a Espanya amb el tema 'ZORRA', que ja s'ha convertit en tot un himne. Una cançó synth-pop que et teletransporta als anys 80 amb una poderosa lletra que s'enfronta de manera directa a tota actitud o discurs que pretengui tallar les ales a aquesta dona a qui ja res, ni ningú, la pot parar.

Suïssa és, en aquests moments, el país favorit per a "ficar-s'ho a la butxaca" en l'edició número 68. 'The Code' és el tema triat i Nemo l'artista que l'interpreta. Ja va cridar l'atenció quan es va donar a conèixer la selecció interna i a poc a poc ha anat guanyant fanàtics que s'han volgut sumar a aquest xou que barreja l'òpera i el rap amb una base pop que pot ser una autèntica bomba a Malmö.

Catalans a Eurovisió

Per escalfar motors de cara al Festival d'Eurovisió, RTVE Catalunya emetrà 'Catalunya, 12 punts' l'11 de maig a La 2. Un documental de Jero Rodríguez que repassa els grans moments dels artistes catalans que han passat per l'escenari amb més públic d'Europa. El reportatge aporta noves anècdotes i recorda moments que ja formen part de l'imaginari col·lectiu, alhora que valora l'esforç i els talents dels artistes catalans.

Una aventura audiovisual on explicaran les seves experiències els artistes Salomé, José María Bacchelli, Nina, David Fernández, Alfred García i Miki Núñez, i els experts Reyes del Amor, Luis Troquel, Àlex Marteen i Xavi Martínez, entre molts altres.