Enlaces accesibilidad
Economia

Comença la campanya de la renda 2022: calendari i requisits

  • Estan obligats a fer-la els que hagin ingressat durant el 2022 més de 22.000 euros d'un pagador
  • De moment només es pot fer per internet i a les oficines es podrà presentar a partir del 25 de maig

Por
Una de les oficines d'Hisenda de Palma plena de gent fent la declaració de la renda
Una de les oficines d'Hisenda de Palma plena de gent fent la declaració de la renda

Amb el final de la Setmana Santa arriba la campanya de la renda. Els que ja tenen l'esborrany a punt saben si enguany hauran de pagar o no."Sempre ens surt el mateix… No sé com ho feim, però cada any ens toca pagar. El meu fill està preocupat perquè ha tengut més d'un pagador".

Les ajudes cobrades l'any 2022 són un element clau

Sempre ens surt el mateix… No sé com ho feim, però cada any ens toca pagar

Enguany estan obligats a fer-la els que hagin ingressat durant el 2022 més de 22.000 euros d'un pagador o més de 14.000 dividits en més d'un pagador. També hauran d'estar atents els que hagin rebut ajudes del Govern com per exemple les del lloguer o fins i tot les de 400 euros per fomentar la cultura entre els més joves. Ho explica Miquel Àngel García, president Col·legi Oficial de Gestors administratius Balears. "Per ventura per aquesta ajuda passam de no estar obligats a estar-ho. Alerta quan facem la declaració perquè aquestes ajudes poden no sortir a l'esborrany".

Dos mesos i mig per presentar-la

S'ha d'agafar amb calma. No per fer-la abans es cobra abans

Per fer-ho de manera telefònica s'haurà d'esperar fins dia 5 de maig. A les oficines es podrà fer a partir del primer de juny. Un calendari que hauran de seguir els contribuents tot i que els experts recomanen no fer la declaració amb pressa. Segons Miquel Àngel García, president Col·legi Oficial de Gestors administratius Balears. "Tenim dos mesos i mig per fer-la i no és per qualsevol cosa. S'ha d'agafar amb calma. No per fer-la abans es cobra abans".

Novetats amb les deduccions autonòmiques

Hi ha modificacions a les aportacions del sistema de pensions. També s'incorporen algunes deduccions autonòmiques. Els que tenguin una hipoteca variable i hagin patit la pujada dels interessos podrien arribar a reduir 250 euros. Els que viuen de lloguer i són menors de trenta-sis anys poden reduir 440 euros. El darrer dia per presentar la declaració és el 30 de juny.