Enlaces accesibilidad

L'Ajuntament de Palma ha imposat el 2022 més de 2.300 multes a patinets elèctrics

  • Són més de 77.000 euros en multes
  • Els principals conceptes: circular sense armilla o arnès reflectant, VMP sense timbre, llum o sistema de fre

Por
Aquestes 2.315 multes suposen unes sancions per valor de 77.424 euros
Aquestes 2.315 multes suposen unes sancions per valor de 77.424 euros

L'any 2022 s’aixecaren un total de 2.315 multes a vehicles de mobilitat personal (coneguts popularment com a patinets elèctrics), tal com han explicat aquest dijous en roda de premsa la primera tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, i el regidor de Mobilitat, Xisco Dalmau.

L'Ajuntament, a favor de noves modalitats de transport

Sempre que respectin la normativa de circulació

Adrover ha explicat que l’Ajuntament està a favor de noves modalitats de transport que són alternatives al vehicle privat “sempre que respectin la normativa de circulació”, ha dit i ha recordat.

“No volem que se criminalitzin aquestes noves modalitats de vehicles però si volem que el patinent no li llevi mai seguretat al peató”, ha dit. “Per aquest motiu hem engegat vàries campanyes per donar a conèixer la normativa i també hem fet campanyes de multa i sanció per aquelles persones que no respcten les normes de circulació”, ha fegit.

Sancions per valor de 77.424 euros

Segons han declarat, aquestes 2.315 multes suposen unes sancions per valor de 77.424 euros i, així mateix, serveixen per conscienciar a la població que “si bé el patinet elèctric és un vehicle del present” ha de ser utilitzat amb “sentit comú, amb seny, i tenint en compte que viu a una realitat compartida amb vianants i altres vehicles”.