Enlaces accesibilidad

L'òpera "L'Arxiduc" s'estrena mundialment al Teatre Principal de Palma

  • 120 artistes donaran forma a l'obra que mostrarà les múltiples cares de l'Arxiduc Lluís Salvador
  • L'òpera tendrà dues úniques funcions el 21 i 25 de novembre sota la direcció d'Antoni Parera

Por
El darrer assaig general abans de l'estrena mundial de "L'Arxiduc"
El darrer assaig general abans de l'estrena mundial de "L'Arxiduc"

Entram al camerino del tenor David Alegret i el trobam practicant la veu i acabant d'enllestir les cordes vocals. Interpreta un dels dos protagonistes que representen la vida de l'Arxiduc Lluís Salvador en format jove a l'òpera que rememora la vida del personatge històric. El dimecres horabaixa és el darrer assaig general abans de l'estrena mundial de l'òpera "L'Arxiduc".

"La preparació ha estat tot una odissea. Jo port 4 o 5 mesos dedicats a estudiar la partitura i llavors els assajos han estat molt intensos perquè pràcticament soc un dels protagonistes juntament amb 'l'Arxiduc vell'. Estic tot al temps a escena, la música és nova...", assegura Alegret.

Més d'un centener d'artistes

Prop de 120 artistes participen en aquesta gran òpera que pretén contrastar la figura de l'historiador, del turista, de l'amant, de l'abusador de poder. Acompanyats de cantants i músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes, la posada en escena vol mostrar com seria actualment el germà de l'emperador d'Àustria.

"No és sobre la vida que tothom coneix de l'Arxiduc sinó mirar-se un poc la seva vida des de la porta de darrere. Explicar tot allò que realment no se sap d'ell i fer en aquest sentit una imatge 360 graus del personatge", explica Paco Azorín, director d'escena de l'òpera.

Estrena mundial

Així mateix, es tracta d'un repte en l'àmbit musical amb un centenar de músics. "Musicalment, és una obra que té una extensió molt grossa, són molts personatges, mantenir la seva tensió...", conta Pablo Mielgo, director musical de l'òpera 'Arxiduc'.

Dues úniques funcions marcaran l'estrena mundial de l'òpera a Mallorca, aquest divendres 25 de novembre i el diumenge 27.