Enlaces accesibilidad
Societat

Els sindicats protesten a les portes de la patronal

  • Els treballadors de les balears guanyen de mitjana uns 25.160 euros bruts per any
  • Des de CAEB preveuen una pujada moderada dels salaris, però descarten clàusules de revisió salarial

Por
Els sindicats CCOO i UGT protesten a les portes de la patronal CAEB a Palma
Els sindicats CCOO i UGT protesten a les portes de la patronal CAEB a Palma

La inflació continua desbocada i, en canvi, els sous no pugen. Amb un IPC del 10,2% moltes famílies tenen dificultats per arribar a final de mes. "El sou que tenc no basta, seria molt positiu que els empresaris apujaran els salaris" és el testimoni d'una dona que fa feina al sector de la restauració. Com ella, moltes persones tenen dificultats. Els sindicats també denuncien que la situació "ha arribat al límit".

Concentració a les portes de la seu de CAEB

Hem de negociar pujades salarials que recuperin el poder adquisitiu dels treballadors

Aquest dimecres CCOO i UGT han demanat a les portes de la seu de la patronal un increment salarial equiparat a l'increment del cost de la vida."Hem de tenir responsabilitat senyors de la patronal. Ens hem de seure i negociar pujades salarials que recuperin el poder adquisitiu dels treballadors." Aquest era un dels missatges que s'ha escoltat a la concentració on han participat unes cinquanta persones.

Denuncien que els salaris "no basten"

Els treballadors de les balears guanyen de mitjana uns 25.160 euros bruts per any. Són 1.200 euros manco que la mitjana estatal. Des de la patronal preveuen una pujada moderada dels salaris, però de moment descarten les clàusules de revisió salarial lligades a l'IPC en els convenis col·lectius. Carmen Planas, presidenta de la patronal CAEB, assegura que "moltes empreses no podran fer front a una pujada tan elevada així que és molt difícil que la revisió salarial estigui lligada a l'IPC".