Enlaces accesibilidad
Societat

Els universitaris es queixen del tancament de les bliblioteques a la UIB

  • Una mesura que va decidir la universitat per estalviar en la factura de l'electricitat
  • Només hi haurà una biblioteca oberta l'horabaixa a tot el campus

Por
Portes de la Universitat de les Illes Balears.
Portes de la Universitat de les Illes Balears.

A partir d'ara i durant tot el mes de juny, les sales d'estudi de la Universitat de les Illes Balears tancaran a les tres de l'horabaixa per estalviar en la factura de l'electricitat. Una mesura que va decidir la mateixa universitat fa uns mesos i que arriba en plena època d'exàmens per als universitaris.

Segons ha informat la UIB, els alumnes només podran utilitzar la biblioteca de l'edifici Gaspar Melcior de Jovellanos que romandrà oberta fins a les vuit i mitja de l'horabaixa. Durant el cap de setmana estaran obertes les sales d'estudi de l'edifici Antoni Maria Alcover perquè és l'edifici energèticament més eficient.

Els alumnes, molt crítics amb la decisió

Segons els estudiants, no els hi compensa fer servir les biblioteques del campus per cinc hores i sostenen que perden temps d'estudi. A més, coincideixen que el tancament no arriba en un bon moment perquè aquesta setmana comencen les proves finals del quadrimestre a moltes facultats.

"No ens compensa pujar a la universitat si les biblioteques no estan obertes tot el dia"

Aquestes sales són un espai d'estudi que s'omplen cada mes de juny i que la sala que queda oberta no hi cabran tots els universitaris. Molts d'ells diuen que no es concentren igual a casa perquè tenen més distraccions i no hi ha tant silenci com a les biblioteques. Per ells, estudiar a la universitat significa posar en comú coneixements amb els altres companys de classe.

"Es podrien habilitar altres llocs per estudiar o baixar l'aire condicionat, però no tancar perquè ens perjudica molt no tenir on estudiar els exàmens"

La majoria d'alumnes han estat molt crítics amb aquesta mesura perquè asseguren que tenen dret a poder fer servir totes les instal·lacions i asseguren que durant el mes de maig que hi havia selectivitat no es varen tancar les biblioteques ni tampoc s'apagà l'aire. Molts ja cerquen alternatives per poder estudiar a altres llocs. També creuen que l'administració podria haver plantejat altres alternatives diferents i no perjudicar directament el temps d'estudi dels alumnes.

Una mesura per estalviar electricitat

Aquesta és una de les iniciatives que ha posat en marxa la UIB per estalviar energia a les instal.lacions. Està previst que també comenci la climatització dels edificis.

Recordem que durant el mes de març varen apagar la calefacció per estalviar en la factura. Va ser una mesura que suposà el 31% d'estalvi en el consum d'electricitat respecte l'any 2021. Enguany, la UIB té un pressupost d'un total de 2 milions d'euros per a despesa energètica.